Vintrar inget för våra bilar

Vintrarna i vårt kalla klimat är inget egentligen för bilar. Det är under vintrar och höstar som bilen blir som smutsigast. Det är mycket som sliter på bilarna just nu. Det är inte bara däcken som slits på hala vägar, det är saltet som vägarna saltas med som sliter hårdast på våra bilar. De blir som smutsigast just nu. Alla ljusa bilar ser grå ut. Att ha en bil med vit eller ljusgrå färg är som sämst just nu. Inte så konstigt. Det snöar och regnar, om vartannat och däremellan gör bilen så att all sand sprätter på bilarna. Att tvätta bilen känns drygt, den blir ju lika smutsig igen om några dagar. Men hör och häpna, det finns en lösning för bilen ändå.

Du kan få en genomgång för din bil

Tänk dig att din bil skulle få en riktig genomgång med en riktig biltvätt. Det är möjligt om du bor i Stockholm. Då kan du få en biltvätt, som inte alls liknar de biltvättar som du är van vid i en biltvättsautomat. I de automaterna återanvänds vattnet och biltvättsmedlet om och om igen. Så din bil får förra bilens smuts när din bil ska tvättas. Blir den ren? Nej. Istället kan du anlita en riktig biltvätt, som den ska göras. 

Få den tvättad som den ska

Med en riktig biltvättsservice får du bilen tvättad med samma service som man fick för bara några generationer sedan. Då tvättade personalen från bensinmacken bilen för hand. Idag kan du få bilen tvättad med avfettning, högtryckstvätt, svamptvätt och vaxshampo. Sedan rengörs den på insidan. Stolsätena får en omgång med rengöringsmedel. Panelen rengörs från fläckar och tumavtryck. Alla handtag rengörs. Stolsryggarna blir fria från barnens sparkar och allt det som hunden eller katten har dragit in kommer bort. Skräp slängs och bilen ser som ny ut inuti. Efter att bilen har tvättas på utsidan vaxas och poleras bilen så den håller sig skinande i fyra månader.

Rengör motorn

Sedan rengörs motorn. När tvättade du den senast? Och vet du hur du ska rengöra den utan att den förstörs? Motorn behöver rengöras regelbundet så att du enkelt kan kontrollera att allt är som det ska med motorn. Med en ren motor är det lättare att se att inget har rostat, eller att ingen smuts ger sämre effektivitet.

Få en riktig bilrekond

Dessutom får du din bil inte bara tvättad och skinande ren ut- och invändigt. Då går servicepersonalen igenom bilen och ger den en riktig rekond. Din bil får den uppfräschning som den behöver. Då får du tillbaka din bil nästan som ny igen. Alla delar gås då igenom så att allt fungerar som den ska. Särskilt viktigt är det om du ska sälja den. Förutom att ange hur många mil den har gått, och när skatten är betald och besiktningen har gjorts, kan du alltså meddela att bilen har fått en rekond i Stockholm och att du kan garantera att alla delar fungerar som den ska. Du kommer att få den garanterat såld för det pris du önskar med en bil som fått en rekond.

Detta bör du göra med din bil, minst en gång per år. Sliter du på bilen med mycket körning, kan du behöva det varje säsong. Gör du det, vet du att du inte behöver överraskas av oväntade bilreparationer.

31 Jan 2018