Packa flyttkartonger

Packa dina flyttkartonger lätt och bär rätt

Innan vi börjar så ska vi säga det som vi alla har i huvudet inför en flytt: det är tråkigt och det är jobbigt. Kort och gott; står man inför att flytta så finns det av naturliga skäl en positiv känsla – man ska byta bostad och påbörja ett nytt kapitel i livet i och med detta. Men, det är allt runtomkring som är jobbigt – man måste hyra en bil, man måste se till att tillräckligt med goda vänner ställer upp, man måste tillsammans med dessa bära och man måste packa alla sina saker och allt sitt bohag i kartonger.

Gällande det sistnämnda så kan nog de flesta skriva under på att man samlat på sig en hel del onödiga saker genom åren och att det finns väldigt mycket som man önskar att det inte fanns där. Det vi tänkte fokusera på här är följande: hur du packar flyttkartonger och vad du ska tänka på för att underlätta din flytt.

Par packar flyttkartonger

Innan vi börjar med packningen så återgår vi dock till de onödiga saker vi ovan nämnde och här är tipset mer handfast: skänk bort – var osentimental och var rationell!

Det finns väldigt många personer som behöver de där föremålen bättre än vad du gör och det finns dessutom väldigt många företag som hämtar stora partier gratis eller för en mindre summa. Har du inte använt den där jackan på tre år, de gamla byxorna eller soffgruppen på vinden – finns det verkligen något som talar för att du ska börja med det i ditt nya hem? Nej, och med detta sagt så tar vi oss vidare till själva packningen och för hur du underlättar denna.

Du behöver: kartonger – bra sådana och undvik de som går att köpa på exempelvis IKEA och Clas Ohlsson. Silkespapper. Etiketter. Bubbelplast. Snöre. Spritpenna.

Du gör så här:

  • Vik ihop kartonger enligt ritningarna som står skrivna.
  • Ta alla böcker och sprid dessa i olika kartonger. Du vill inte fylla två-tre kartonger enbart med böcker; det blir för tungt och du riskerar att skada dig. Sprid tyngden och lägg lättare föremål på böckerna i fråga.
  • Sätt etiketter på kartongerna allt eftersom: Böcker/kuddar, böcker/filmer, böcker/ sängkläder och så vidare. Sätt en etikett på varje sida.
  • Porslin, glas och annat ömtåligt: Slå in i silkespapper och se till att inte fylla så mycket. Använd gärna samma princip som vi böckerna – tyngd i botten och kuddar, filtar och lite kläder ovanpå.
  • Elektronik: bubbelplast ska sättas kring tvn och kring din dator; då kommer de att klara de stötar som en flytt kan föra med sig. Spara så att du har till dina tavlor.
  • Snöre/rep: rulla ihop dina mattor och bind ihop dessa med repet. Detsamma gör du med andra otympliga saker såsom exempelvis dina gardinstänger, någon gammal hockeyklubba och era skidor.
  • Packa efter rum och skriv det på kartongen bredvid etiketten – gärna med en spritpenna: Kök, badrum, sovrum och så vidare.

Grundprincipen i en flytt och för att göra den enklare är att lyfta mindre och gå mer. Det vill säga; gå hellre ett varv extra än att fylla en flyttkartong för tungt – eller försöka sig på att ta flera stycken på samma gång. Du behöver definitivt inte imponera på någon och visa hur stark du är. Och: det viktigaste för att skona dig själv – lyft med benen. Detta gäller även de lättaste kartongerna.

Ont om plats? Använd magasinering

Ibland kan det vara svårt att hitta plats för alla flyttkartonger. Då kan magasinering vara en smart lösning. Bor du i huvudstaden kan vi tipsa om en smart lösning för magasinering i Stockholm som snabbt växt i popularitet. Det handlar om mobil magasinering där magasinet körs hem till dig, du fyller det och där det sedan körs till "slutförvaringen".