Packa resväska

Så packar du resväskan och får mer plats

Hur många gånger har du kommit hem från en utlandsresa, börjat packa upp din väska bara för att upptäcka att hälften av alla de saker du tagit med dig inte blivit använda? De flesta av oss har gått på denna nit och att packa en väska är en svår konst sett även ur andra avseenden.

Överfull resväska

För – hur ska man lyckas med den så eftersökta kombinationen att packa lätt – men ändå packa rätt? Det vill säga, hur får man plats med allting och hur vet man att det man tagit med sig verkligen är nödvändigt? Enkelt, man följer dessa tips!

Packa mentalt

Till att börja med så handlar packning uteslutande om att vara ärligt mot sig själv och att vara lite osentimental. Visst – den kostymen du äger är väldigt snygg och den drar verkligen blickar till sig. Men; passar den verkligen i det thailändska klimatet?

Kort sagt; att göra som varje författare tvingas göra inför varje boksläpp – kill your darlings – är nödvändigt även när man packar resväskor. Att skriva en lista fungerar också utmärkt och där man enklare kan dra ett streck över sådant som förmodligen inte kommer att användas.

Var rationell: Behövs två hattar, ska jag ta med mig schampo, balsam och duschcreme, finns handduk och badlakan på hotellet och är verkligen dubbla uppsättningar av jeans nödvändigt i ett hett klimat? Svaret på dessa frågor är ofta nej och där ska du också börja din packning.

Packa rätt och för att slippa problem

Då del ett är avklarad och du bara står inför att packa en resväska med det absolut nödvändigaste så kommer nästa del: hur packar jag? Här är några små knep.

  • Skor i botten. Skor tar plats och det finns dessutom alltid en risk att de tappar formen av trycket från all annan packning. Lösningen? Fyll skorna med strumpor och andra saker; de hjälper till att hålla formen och det maximerar ytan du har att packa på.
  • Pass på topp. Vilka saker kommer du att behöva först? Troligt är att ditt pass och dina andra resedokument kommer att behöva plockas fram snabbt och därför så ska dessa ligga tillgängligt för dig. Om inte på toppen av din packning så i en ficka på resväskan. Här ska du även lägga böcker och surfplatta – saker som du kan behöva vid en försening eller som underhållning under själva flygningen.
  • Vik inte kläderna. Du behöver inte ställa dig och vika dina kläder. Det tar nämligen betydligt mer plats i din resväska än vad vårt alternativ gör. Vilket? Rulla! Rulla tröjor, rulla skjortor och rulla dina kjolar – det tar minimalt med plats och det gör dessutom att du slipper stryka dem vid ankomst. Perfekt!
  • Lämna luft. Så; har du följt tipsen så har du förmodligen en väldigt lätt och luftig resväska. Läge att fylla på den med andra ord? Ja, men inte förrän du kommer fram till din destination. Ska du till New York, London eller Paris så kommer du knappast att kunna hålla vare sig fingrar eller plånbok i styr och därför bör du lämna plats i din väska för allt du köper på plats.