Blogg

RSS

Avsätt tid för flyttstädningen och slipp stressen

26 apr 2022

Det finns ett moment som i en högre grad skapar stress och leder till konflikt mellan köpare och säljare av bostäder och detta i form av flyttstädning. Att en flyttstädning skapar stress är lätt att förklara då denna måste ske då hela bostaden är tom och där inga möbler eller bohag finns kvar och således måste ske i slutet av en flytt.

Det vill säga; man har packat alla sina saker, man har burit dessa, man har kört dem till den nya bostaden och man har väl där också burit in dem. Därefter så måste man då återvända till sin gamla bostad och genomföra denna flyttstädning; något som av förklarliga skäl är stressande och faktiskt också väldigt fysiskt ansträngande.

Alla som någon gång har städat vet att det i sak är ganska jobbigt och krävande; ser man till en flyttstädning så handlar det om – minst – den dubbla ansträngningen. Det är nämligen i stort sett allt som ska städas och rengöras vid en flyttstädning och baserat på detta så finns det egentligen bara två råd att ge.

Nummer ett: avsätt mycket tid. Ska du flytta från din bostad i Stockholm under en helg så måste du se till att åtminstone söndagen vigs åt din flyttstädning och detta av anledningen att du förmodligen inte hinner annars. Enbart fönsterputs – som ingår i en flyttstädning – kommer säkerligen att ta en halv dag och därför måste du avsätta så mycket tid som möjligt.

Använd ditt rut-avdrag för flyttstädning

Råd nummer två då? Ta hjälp. Det kostar inte så himla mycket att anlita en professionell städfirma för din flyttstädning och särskilt inte i dagsläget då tjänsten är något som faller in under rut-avdraget. Det vill säga; du kan anlita ett städföretag i Stockholm – gör det tidigt och kanske redan i samband med att du sålt bostaden – och få din flyttstädning utförd till halva priset genom att använda rut-avdraget.

Vi nämnde ovan ordet konflikt i samband med flyttstädning och sådana brukar uppstå mellan köpare och säljare då en sådan inte genomförts. Av förklarliga skäl; hur skulle du känna om du stod vid porten till ditt nya hem och tvingas vänta med din inflyttning enbart för att de gamla ägarna inte orkat städa ur sig?

Läser man ett köpekontrakt så står det klart och tydligt att flyttstädning ingår och att en sådan måste göras. Det innebär att man som säljare får vara beredd att betala om man fuskar eller missköter denna detalj och det är ytterligare ett starkt argument till varför man ska följa det andra rådet vi gav i form av att anlita hjälp och använda rut-avdraget för denna. Det blir helt enkelt billigare så.

Läs mer om flyttstädning.

När det är dags för flyttstädning i Stockholm

24 apr 2022

Är flyttlasset inom tullarna på gång? Då är det också dags för en flyttstädning i Stockholm. Du behöver inte göra den själv. Ta hjälp av proffsen i stället.

Det kan vara oerhört skönt att lämna över till en städfirma att sköta flyttstädningen. Du har nog att göra med själva flytten. Du vill också vara säker på att det verkligen blir bra så du kan lämna din gamla lägenhet på ett bra sätt och vara helt klar med den.

Dock är det fortfarande ditt ansvar att se till att firman du anlitar kommer att göra ett bra jobb. Det vill säga, du måste undersöka att firman uppfyller vissa krav. På så sätt kan du också vara säker på att de gör det jobb som du anlitar dem för. Följ råden nedan så är du på den säkra sidan.

Flyttstädning ska uppfylla vissa krav

Vid en flyttstädning i Stockholm är det några punkter som ska kryssas i för att det ska räknas som en riktig flyttstädning. Har företaget du anlitat inte uppfyllt dessa bör du reklamera.

 • Är spisfläkten rengjord?
 • Är insidorna av skåp, lådor och garderober rengjorda?
 • Är det rent under och bakom badkaret?
 • Är det rent även bakom elementen?
 • Om det finns balkong, är den sopad och rengjord?
 • Är tak och väggar fria från smuts och spindelväv?
 • Är ventiler rengjorda?

Innan du beställer flyttstädning i Stockholm, kolla även om flyttfirman har ISO-certifiering, en plan för miljöarbete samt erbjuder att göra administrationen kring ansökan för RUT-avdrag.

Ska du hyra buss i Stockholm?

23 apr 2022

För att alla ska kunna ta sig till samma ställe tillsammans är det helt perfekt att hyra buss. i Stockholm och andra län finns det buss och chaufför att hyra.

Letar ni efter det perfekta sättet att ta er till ett och samma ställe samtidigt? Oavsett om man är ett stort gäng eller lite färre personer så är det smidigt att åka buss. Ni åker tillsammans och kan fokusera på att umgås medan ni tar er till destinationen. För att inte tala om att det ofta är en högre komfort i bussen än vad det är i bilen.

Att hyra en buss är helt perfekt om man exempelvis ska på utflykt. Det kan vara inför kalaset, bröllopet, konferensen eller precis vad som helst. Bussen tar er alla dit ni ska.

Hyr både buss och chaufför

När du ska hyra buss så väljer du bland moderna och fräscha bussar. De finns i alla storlekar, från minibussar till riktigt stora bussar. Så även om ni exempelvis är fem personer så kan det löna sig med en buss, speciellt tack vare bussens komfort. Ska du hyra buss i Stockholm så är fördelarna med det att det tillkommer en duktig chaufför.

Chauffören tar er tryggt från A till B. De har stor erfarenhet kring just bussresor. Givetvis är de väldigt tillmötesgående och vill att er resa ska uppskattas och vara behaglig. Med företagets moderna bussar och kunniga chaufförer kommer ni ha en trevlig resa där ni slipper fokusera på körandet och kan slappna av.

Enkelt med bussuthyrning i Uppsala

22 feb 2022

Med en stor grupp som ska förflyttas är det smidigt att boka genom bussuthyrning i Uppsala. Det gäller oavsett om man är privatperson eller driver ett företag. Hjälpen finns för alla.

Det skulle vara årsmöte på trädgårdsföreningen följande månad och Marianne letade efter årets föreningsresa till någon intressant plats. Normalt sett brukade hon vara ute i god tid men det hade varit mycket och hon hade glömt. Nu var hon stressad och googlade på trädgård. Plötsligt fanns svaret där framför henne på skärmen. En bussuthyrning i Uppsala planerade för resor till trädgårdsmässan i Älvsjö. Kanske kunde de boka en egen buss hos dem.

Bussuthyrning bokades i Uppsala

Hon klickade bort samtalet och log ett stort leende. Det hade löst sig. Hon kunde inte tro att hon haft sådan tur. Bussbolaget hade möjlighet att boka in en buss till föreningen och bad henne att skicka de detaljer som behövdes. Förutom antal passagerare ville han även veta om alla skulle plockas upp på samma plats eller om det blev flera stopp på vägen.

Då alla bodde i närheten av Uppsala bestämdes att de skulle hämtas vid föreningens lokaler dagen för avresan. Hon informerade bussbolaget om detta och frågade om det fanns möjlighet för frukoststopp på vägen dit och fika på vägen hem. Något som de bekräftade en timme efter att hon skickat förfrågan. Vilken service! Hon skickade ut en anmälningsförfrågan till medlemmarna så att hon kunde informera bussbolaget om antal personer så snart som möjligt. Det här skulle bli den bästa resan i föreningens historia.

Det går att få ett bra pris på en flyttstädning i Uppsala

20 jan 2022

Om du ska flytta och vill ha hjälp med städningen så kan du få ett riktigt bra pris på flyttstädning i Uppsala. Bor du i närheten är detta ditt bästa alternativ för att flytta smidigt och lätt.

För dig som vill slippa städa till vardags och speciellt vid en flytt, är det enklast att beställa städning av ett städbolag. De gör jobbet fortare än du hinner blinka och de har full kontroll över vilka ytor och skrymslen de ska vara uppmärksamma på. Genom att vara ett helt gäng som städar din bostad kan de göra det på så mycket kortare tid än om du skulle göra det själv. Det finns alltså både tid och pengar att spara med en sådan här överenskommelse. Vill du ha ett pris på flyttstädning så får du det i rödaste rappet. Tveka aldrig att kontakta och jämföra olika bolag. Kom ihåg att ibland är renommé och noggrannhet viktigare än priset.

När du flyttar får du ett pris på flyttstädning och andra tjänster du kan behöva

För att du ska kunna känna dig trygg med vad du beställt och att jobbet blir bra utfört kan du begära att få en garanti. Det betyder att städbolaget garanterar att de uppfyller alla krav som det finns på en flyttstädning, och om du som kund inte skulle vara belåten gör de om jobbet utan extra kostnad. Det garanterar att du får en flyttstädning som är bra från början.

Hitta en flyttfirma i Norrköping som kan skräddarsy flytten

10 jan 2022

En flytt behöver inte vara stressig eftersom man idag kan få hjälp med det mesta och inte bara transporten. Det gäller dock att välja rätt flyttfirma i Norrköping och att vara ute i god tid.

Det är mycket som måste fixas i samband med en flytt och det blir ofta stressigt. Men det behöver inte vara så eftersom man idag kan få hjälp med i stort sett allt som flytten innefattar. Man behöver inte ens anlita flera olika företag eftersom det finns flyttfirmor som både kan packa och packa upp bohaget, och även ordna med flyttstädningen. Det behöver inte ens bli särskilt dyrt då man kan använda sig rutavdraget på samtliga tjänster. Ofta får man också avdraget direkt på fakturan och man slipper att själv ansöka om pengarna hos Skatteverket.

Ta in offerter och referenser från några olika flyttfirmor

För den som letar efter en flyttfirma i Norrköping finns det fler olika aktörer att välja mellan. Priser och flyttjänster kan dock variera mellan de olika företagen. Enklast är att titta på de olika flyttfirmornas hemsidor eftersom man där brukar kunna se vilka tjänster de erbjuder. En vanlig tjänst är packhjälp, men ett fåtal firmor erbjuder även magasinering och flyttstädning. Ta in specificerade offerter från två till tre stycken olika flyttfirmor och jämför. Det kan även vara bra att be om referenser. Det kanske låter märkligt, men man måste också kontrollera så att flyttfirman har en försäkring som täcker skador om något skulle gå sönder i flytten.

Hyra buss och komma bekvämt till Arlanda

5 jan 2022

Är man ett större sällskap som ska flyga från Arlanda så finns det ingen anledning att alla ska ta sin egen bil eller taxi dit. Det enklaste och tryggaste sättet att komma dit är att hyra en buss.

Det är väldigt skönt att kunna börja resan i lugn och ro genom att hyra buss på Arlanda och komma hela vägen till avgångshallen. Man behöver inte oroa sig för att det ska vara förseningar, att bilen inte ska starta eller att man inte ska hitta parkering.

Hyr man som sällskap en buss när man ska ut så börjar resan redan i bussen. Man ser att alla är på plats och man kommer gemensamt till incheckningen. Ingen behöver springa iväg för att ordna med parkering och alla förberedelser för resan ordnas i bussen. Man bestämmer själv var bussen ska hämta upp på väg till flygplatsen. Det blir smidigt att hämta alla så nära hemmet som möjligt.

Att hyra buss på Arlanda är lika självklart som transfer från flygplatsen

Alla har väl uppskattat den bekvämlighet som det innebär när man får transfer från flygplatsen och till sitt hotell. Det är enkelt att lasta in bagaget i bussen som alltid kan stanna i närheten av ankomsthallen och man behöver inte tänka på vad det kommer att kosta.

På samma sätt underlättar det att hyra buss på Arlanda från hemmet till flygplatsen. Föraren plockar upp sina passagerare och man behöver inte fundera mer på saken. Man blir körd och får hjälp att lasta ut bagaget vid avgångshallen. Läs mer om hyra buss på denna webbsida: hyrabussarlanda.se

Gör det lätt att sälja husbil

4 okt 2021

Krångel har ingen vacker klang, och att sälja fordon är att be om besvär. Det finns däcksparkare för den som vill sälja husbil också. Vill du göra det enkelt för dig anlitar du en firma.

Fordon av olika slag är trevliga som transportmedel, tillfälliga hem och leksaker. En husbil är inte världens minsta fordon men brukar fylla sin uppgift som transportör och extrahem på ett utmärkt sätt. Det är bekvämt att slippa köra med släp och att kunna hålla högre fart än 80.

Med jämna mellanrum händer det saker. Du byter liv eller sysselsättning eller intressen. Eller så vill du byta upp eller möjligen ner dig? Slutet närmar sig i alla fall för din nuvarande husbil och det är dags att sälja den. Och hur har du tänkt ordna det? Annons i din lokala grupp på sociala medier?

Välj en pålitlig firma för att sälja din husbil

Livet behöver inte bli mer komplicerat än det redan är. De flesta av oss har nog att hantera utan att behöva handskas med oseriösa köpare som klankar ner på din husbil för att få dig att sänka priset. Att välja ett enklare alternativ ger smidig hantering och sinnesfrid.

En firma som säljer husbilar kan marknaden och vet vad din husbil är värd. De ordnar så att den blir i bättre skick än någonsin och de köper din husbil utan onödigt krångel. Det formella har de full koll på. När affären är klar har du fått en rimlig summa pengar och du har alla roliga minnen kvar dessutom. Läs mer om försäljningen av husbilar på denna webbsida: säljahusbil.net

Samla gänget och res tillsammans

19 dec 2020

Är man många kompisar eller personal som ska resa långt så finns det möjlighet att resa tillsammans. Det är ett trevligt sätt att även kunna nyttja själva resan till umgänge och aktiviteter.

Ska man resa långt, eller lite mer lagom långt, så kan det ändå vara skönt och kul att kunna samla alla och göra även resan till en del av umgänget. Det går att boka en bussresa för skolklasser, fotbollsklubbar, kompisgäng och personal på företag. Eller vilka man än är och vad syftet än är. Kanske passar man på att ta med någon i bussen som kan informera om resemålet eller som kan underhålla genom lekar, spel eller liknande under resans gång. Ett sätt att nyttja även resan som extra tid till trevnad eller nytta av något slag.

Målet på resan

Även om själva resan kan nyttjas till något roligt eller intressant så är det ändå resans mål som är kronan på verket. Men vad resans mål är bestämmer man själva. Det kan vara en semesterresa till bad eller skidor. Kanske ett evenemang som en konsert, idrottsevenemang eller liknande. Eller så är det en resa där man besöker olika intressanta resmål där det hänt något historiskt. Eftersom man själv väljer temat på resan så kan man även göra resor där syftet är att handla, eller att kombinera flera olika syften under resans väg. Kanske en vacker trädgård, ett slott, en tillverkning av glas, en välkänd restaurang, en stor butik med mera. Man bestämmer själv.

Förverkliga drömmen om ett eget fritidshus

2 okt 2020

Drömmer ni också om ett fritidshus? Ett eget litet paradis i naturen där man kan koppla av och ladda batterierna? Det har aldrig tidigare varit så enkelt att bygga fritidshus som det är nu.

Vi värdesätter allt mer att kunna semestra på hemmaplan och ha tillgång till ett fritidshus som man även kan nyttja över en helg bara för att komma bort ett tag. Genom att själv bygga sitt fritidshus kan man få det precis som man önskar, men för de flesta så finns det också en budget att ta hänsyn till. Funderar man på att bygga ett fritidshus bör man därför först räkna på vilka kostnader som privatekonomin tillåter och sedan göra en boendekalkyl. Behöver man låna pengar för att bygga så är det bäst att redan tidigt kontakta banken för att ta reda på hur stort lånet blir.

Arkitektritade nyckelfärdiga hus

Idag finns det många olika husföretag som kan erbjuda arkitektritade nyckelfärdiga fritidshus som passar i de flesta miljöer. Fördelen med att välja ett kataloghus är - förutom att det snabbt kan stå färdigt - att man kan vara säker på att det inte utsätts för fukt under byggtiden eftersom delarna produceras inomhus. En annan fördel är att man kan vara säker på att det uppfyller alla regler i plan- och bygglagen när det gäller brandskydd, energi och installationer. Fundera på om det ska vara ett enplanshus i vinkel eller om det ska vara ett tvåplanshus med glasveranda. Ska det vara vitputsat och modernt, ett gammaldags falurött trähus eller vackert timrat trä som smälter in i naturen?

Planera långsiktigt

Utbudet är stort och möjligheterna nästan oändliga när det kommer till nyckelfärdiga fritidshus. Man bör därför också fundera över hur man vill att planlösningen ska se ut. Att göra en lista på de behov man har kan underlätta. Det kan vara saker som lekrum för barnen, en skriv- eller målarateljé eller ett stort vardagsrum med plats för många. Fundera även över framtida behov som exempelvis om familjen kommer att växa. På de olika husföretagens respektive hemsidor brukar man kunna hitta bra beskrivningar av husen med tillhörande bilder, men att även kunna åka ut och titta på husen på plats är bra. När man väl bestämt sig för vilket hus man vill bygga så gäller det att hitta ett byggföretag som kan sätta ihop det. Detta gör man bäst genom att vända sig till ett par olika företag och begära in offerter.

Njut av en hemester i naturen

16 jul 2020

Ibland är det skönt att bara stanna hemma i fina Sverige när man är ledig. Slippa stress och långa resor. Lata dagar eller full aktivitet för hela för hela familjen. Det är bara att välja!

Många väljer att åka till de stora städerna eller de mest kända turistorterna. Men Sverige kan erbjuda så mycket mer än man tror. Som till exempel en tur till vackra Bollnäs i Gävleborgs län. Här finns upplevelser både för den som vill vandra, åka skidor, besöka historiska platser eller uppleva naturen från hästrygg. Det spelar ingen roll vilken årstid man vill åka. Bollnäs levererar äventyr året runt. Kanske har du hört talas om författaren Olle Svensson? Olles stuga ligger strax utanför orten, så varför inte ta en tur?

Naturens skönhet

En populär semesteraktivitet är vandring. Det är många som bara längtar efter att ta sig ut i skog och mark. Här finns allt från korta leder till vandringar på 16 mil. Den längsta kallas Hälsingeleden och går mellan Mosjön och Los och det finns många fina platser att ta en paus på. På vissa sträckor finns vindskydd och övernattningsstugor. Har man tält är det en fördel då man lättare kan slå sig ner när man känner att man fått nog med steg i benen. Tycker man om att vara ute i naturen men inte att vandra, då finns det också massor av aktiviteter. Välj mellan saker som att cykla, fiska eller besöka kulturminnen. Men även att åka slalom eller längdskidor på vintern kan vara en idé. Många djurvänner uppskattar att få uppleva naturen till häst under de varmare månaderna. Har man barn som tröttnat på att vara ute naturen kan man alltid ta en dag på Buspalatset. Där kan barnen få springa av sig och välja mellan massor av roliga lek äventyr. Tycker man om att handla gammalt och nytt finns både mysiga gårdsbutiker, loppisar och antikaffärer.

Att leva och bo i Bollnäs

Gillar man aktiviteter är Bollnäs inte bara vackert utan en fantastisk plats att bo på. Det finns möjligheter för många yrkeskategorier som exempelvis lärare, turistguide, elektriker, eller varför inte satsa på att bli egenföretagare i Bollnäs? För barnen finns grundskola och fristående gymnasium. Barn som vill kombinera sin gymnasietid med studier och idrott har även möjlighet till det. Det finns även ett idrottsgymnasium för elever med funktionsnedsättningar. Med andra ord, Bollnäs har massor att erbjuda oavsett om man kommer på semester eller om man vill stanna.

Hur fungerar semesterlön?

14 apr 2020

Ingår semesterersättningen i månadslönen, kan den avtalas bort eller hur är det egentligen med semestern. Hur fungerar semesterlön?

Lagstadgad semester

I Sverige har vi enligt lag rätt till betald semester. Arbetar du heltid hos ett företag ska du ha rätt till 5 veckor, 25 arbetsdagar semester på ett år. Av dessa ska ett antal veckor vara sammanhängande över sommaren och vi har därmed enligt lag rätt till någon form av sommarsemester.

Man fotograferar vilda djur

Lagstadgad semesterlön

Om du inte är anställd på heltid utan arbetar extra på timmar eller liknande har du fortfarande rätt till semesterlön. Det är alltså extra pengar utöver den lön du får varje månad som din arbetsgivare ska betala. Du ska inte få de semesterlönen utbetald varje månad utan arbetsgivaren ska spara pengarna, de skuldförs i arbetsgivarens balansräkning, till dess att du går på semester.

Så mycket är semesterlönen

Semesterersättning som det också kallas är tolv procent av den bruttolön du tjänar in under året. Tjänar du totalt 100.000 kr har du rätt till ytterligare 12.000 kr i semesterlön. Om du har 150 kronor per timme i lön tillkommer alltså 18 kronor på varje arbetad timme som ska sättas av till semestern.

När du inte tar ut någon semester

Den som arbetar extra på helger, kvällar eller några timmar i veckan kanske inte tar semester som heltidsanställda gör. Det kan till och med vara så att när de ordinarie anställda är på semester kommer du som extraanställd att kliva på fler timmar i tjänst.

Decemberlönen

Om så är fallet ska din semesterlön betalas ut senast den sista lönen under året. Alltså ska du få en extra stor lön i december varje år när du får både månadens intjänade lön och din sparande semesterersättning.

Vad som händer när du slutar

Väljer du att sluta din anställning mitt under året är det lätt att tro att du går miste om din semesterlön. Kom ihåg att de pengarna tjänas in varje månad utöver lönen du tjänar vilket innebär att när du slutar har arbetsgivaren en skuld till dig. I samband med att du får din slutlön från företaget ska din innestående semesterlön betalas ut.

Sammanfattning semesterlön

Kom ihåg det här om semesterlön:

 • Utöver den lön du tjänar har du tolv procent extra som sparas undan för din semester.
 • Tar du inte ut semester ska du få ut pengarna med decemberlönen
 • Slutar du ska du få ut pengarna i samband med sista löneutbetalningen

Vill man som företagare inte sköta lönehanteringen på egen hand kan löneoutsourcing vara ett alternativ.

Husvagnssemester – 10 tips

25 feb 2020

Det finns många hacks och smarta lösningar för den som ska semestra med husvagn. Några kan du läsa här, husvagnssemester – 10 tips.

 1. Packa smart

Innan man ger sig iväg på sin husvagnssemester måste man givetvis packa. Det är bra att tänka på att man kommer att leva på en väldigt begränsad yta och därför inte packa för mycket. Gör en lista på det allra nödvändigaste och lämna resten hemma.

 1. Bestäm rutten

Det kan vara smart att bestämma vilken rutt man ska ta i förväg. Vilken är destinationen och var efter vägen passar det bra att göra stopp? Det kommer flyta på bättre om man har en bra plan.

 1. Kolla upp vädret

Även om man inte kan påverka vilket väder det kommer att bli kan det vara bra att vara förberedd.

 1. Ta med något att göra

Under resans gång eller dom kvällar när regnet vräker ner kan det vara bra att ha något med sig som man kan pyssla med. En virkning, stockning, en korsordstidning, en bok, några spel eller vad man nu föredrar att roa sig med.

 1. Glöm inte grillen

Grillat hör den svenska sommaren till och ska man iväg på husvagnssemester är det ett måste att ha med sig en grill. Dessutom underlättar det matlagningen då en kan sköta grillen utomhus medan den andra förbereder resten i det ofta väldigt lilla köket.

 1. Boka camping i tid

Har man bestämt en speciell destination kan det vara bra att boka campingen i förväg, så att man inte kommer fram och inte får någon plats. Detta gäller i allra helt dom fall där man vet att den tänka campingen är populär och välbesökt. 

 1. Köp eller låna en GPS

En gammal kartbok i all ära men en riktigt bra GPS kommer underlätta enormt för den som ska iväg på husvagnssemester. Att köra fel och försöka vända med en husvagn är inte det lättaste och med en GPS blir det oftast rätt väg redan från början.

 1. Kör inte för långa sträckor

Även om man vill komma fram till slutdestinationen så snart som möjligt är det viktigt att inte kör för långa sträckor åt gången. Semestertrafiken kan vara tung och med en husvagn bör man anpassa hastigheten. Ta många pauser för att sträcka på benen och andas lite frisk luft. Och ta hellre en in en natt extra på någon camping istället för att sträckköra.

 1. Införskaffa ett förtält

Många tror att det går lika bra att semestra utan förtält, vilket det kanske gör för många, men det ger också otroligt mycket extra plats. Är man en hel familj kan man förvara barnvagnar, cyklar, leksaker och annat som tar plats där ute. Det ger dessutom en rymlig matplats med tak över huvudet, där man kan spendera tid även om det regnar.

 1. Gör regelbundna kontroller

Sist men inte minst ska man såklart kontrollera både bil och husvagn innan man ger sig av, och med fördel göra det några gånger även under resans gång för att inte riskera oväntade överraskningar.

Om du tröttnat på din husvagn och vill sälja den, besök www.säljahusvagn.se

Enkelt med flyttstädning i Malmö

27 sep 2019

Bor du i Malmö och behöver hjälp med flyttstädning? Det har aldrig varit enklare att få tag på bra och billig flyttstädning i Malmö.

Att flytta är på många sätt en påfrestning. Är man inte ute i god tid och planerar och packar så kan flytten förvandlas till rena mardrömmen, med avstängd el, avsaknad av flyttbil, kompisar som lovat ställa upp men inte kommer och så vidare. Den som däremot ser till att skaffa sig koll på läget redan på ett tidigt stadium kommer att ha en betydligt behagligare resa mot det nya boendet. Då kan man i lugn och ro sköta det administrativa kring flytten som att boka flyttbil, anmäla adressändring, flytta el, bredband och telefoni och så vidare.Mycket att städa

När det städats för dåligt

Men en sak verkar de flesta ha svårt att få ihop, oavsett hur mycket tid man ägnat åt planeringen, och det är flyttstädningen. Ett av de vanligaste klagomålen som mäklare får i Malmö rör just flyttstädning: det har städats för dåligt helt enkelt. Problemet verkar vara att man inte tar flyttstädningen på allvar, eller kanske inte ens vet vad som egentligen krävs för att utföra en ordentlig flyttstädning, eller slutstädning som det också kallas. Det är nämligen något betydligt mer än att bara dammsuga och frosta av kylen.

Vilka krav finns vid en flyttstädning?

Vid en flyttstädning måste alla synliga och osynliga ytor i bostaden rengöras. Det får inte finns några spår kvar av fett, damm eller smuts. Även för en mindre bostad tar det alltså lång tid, och innebär mycket hårt arbete, att flyttstäda. Och tyvärr är det vanligtvis där skon klämmer för de som misslyckas eller struntar i flyttstädningen: det finns inte tid. Man har tömt sin bostad och är både fysiskt och i tankarna på väg till sin nya bostad för att göra fint där. Att göra fint för de som kommer efter är inte en prioritet.

Men att strunta i flyttstädningen, eller att slarva med den, är ingen bra strategi. Det finns krav, vare sig du flyttar från en hyresrätt eller en bostadsrätt, på att du måste genomföra en ordentlig flyttstädning. Vanligtvis är det uppställt i kontraktet vad som ska göras och det är lätt för den nya bostadsinnehavaren att checka av vad som gjorts och inte gjorts.

Anlita flyttstädning i Malmö

Om du inte städat ordentligt blir du tvungen att bekosta en ny städning, något som så klart känns som en onödig kostnad. Därför kan det vara klokt att göra som många andra i Malmö, och helt enkelt ta hjälp med flyttstädningen från början. Genom att köpa flyttstädning från en städfirma kan du vara säker på att din bostad blir städad enligt konstens alla regler och att alla krav blir uppfyllda.

Det finns många städföretag i Malmö som erbjuder hjälp med flyttstädning. Konkurrensen är sund och priserna låga. Och med RUT-avdraget blir priset för en normalstor trea i centrala Malmö sällan mer än ett par tusenlappar. En mycket rimlig kostnad för att spara tid och kraft vid flytten och slippa bekymra dig över städningen.

Läs mer om flyttstädning här: https://www.flyttstädningmalmö.biz

← Äldre inlägg