Blogg

RSS

Billigt hotell i Norrköping för budgetmedvetna

24 Jun 2024

Att hitta ett billigt hotell i Norrköping innebär att leta i en labyrint av valmöjligheter, där varje sväng avslöjar nya överraskningar och erbjudanden.

I jakten på ett billigt hotell har Norrköping blivit en guldgruva för resenärer som vill uppleva mer för mindre. Mellan industristadens kullerstensgator och vattenrika landskap döljer sig hotellpärlor som inte tömmer plånboken, men som ändå erbjuder en skön viloplats.

Det är en del av stadens charm, att kunna ge besökare en vistelse som känns både personlig och ekonomiskt hållbar, som om staden vore en gammal vän som visar dig sina hemliga gömställen där du kan vila utan att behöva oroa dig för kostnaderna.

Ditt val av billigt hotell i Norrköping

När det gäller att välja hotell i Norrköping bör man leta efter ställen som är mer än bara ett rum att sova i. Det handlar om att hitta en plats där varje spenderad krona känns som en investering i upplevelsen, inte bara en nödvändighet.

Hotellen i fråga brukar vara små oaser, där man kan samla krafter efter en dag fylld av äventyr i staden och dess omgivningar. Det är här, i det enkla men omsorgsfullt utvalda, som stadens hjärta kan kännas mest. Varje hotell erbjuder inblick i Norrköpings själ, där historia och framtid tvinnas samman i linnelakan och frukt som smakar som om den vore plockad direkt från ett lokalt trädgårdsland.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: https://www.centrichotel.se

Transfer Arlanda - tips och råd

25 Dec 2023

Det stora problemet för många utlandsresenärer ligger inte i att ta sig från Arlanda och vidare till destinationen där man ska tillbringa sin semester - eller arbeta i. Det ligger istället i att hitta rätt transfer till Arlanda. Att detta ens är en fråga är ett underbetyg till både stat och styrande.

Ser man till många andra länder så finns det pålitliga, kollektiva alternativ där man för en spottstyver kan ta sig till stadskärnan från flygplatsen. Arlanda och Stockholm är annorlunda och inte på ett bra sätt. Tåget kostar mycket pengar och taxi är även det ett kostsamt alternativ - som dessutom kan innebära förseningar.

Fördelar med att välja buss som transfer till Arlanda

Ett alternativ vad gäller transfer till Arlanda sticker emellertid ut på ett positivt sätt och detta i form av flygbussarna. Fördelarna med en flygbuss är ganska många om man jämför med övriga alternativ och några av dessa ser ut som följer:

 • Många avgångar. Vy Flygbussarna - som är det största bolaget för transfer till Arlanda - erbjuder många avgångar från en massa olika platser i Stockholm. Du kan enkelt hitta en plats som passar dig och skulle du missa en buss så behöver du inte vänta särskilt länge innan nästa anländer.
 • Bra pris. Ser man till hur mycket en biljett kostar så handlar det om ungefär 200 kronor för en tur- och returresa och en dryg hundralapp för en enkel resa. Det är ett bra pris om man jämför med kostnaden för taxi eller tåg.
 • Bekvämlighet. Bussarna är moderna och detta innebär att det finns toalett, generöst med benutrymme och att du enkelt kan koppla upp dig mot Wifi. Du reser bekvämt, helt enkelt - och ditt bagage ligger tryggt och säkert nere i bagageutrymmet.
 • Punktlighet. Vy Flygbussarna kan visa upp en riktigt bra statistik vad gäller punktlighet - vilket givetvis är ett absolut krav i samband med att man ska ut och resa och har en deadline att förhålla sig till.

En safariresa som är mycket mer än det vanliga

6 Apr 2023

En safariresa är något som inte alla har provat på. Att komma nära vilda djur lockar många människor. En del älskar tanken på det magiska i att vara nära faran.

Tänk att få uppleva Afrika och dess oerhört vackra natur, skumpa fram i en jeep på savannen och kunna se de vilda djuren i sitt naturliga element. När solens sista strålar sveper över landskapet är det redan dags att slå läger och därefter se solnedgången färga allt du ser till guld.

Det är inte varje år du kan få njuta av en natt där du kan få höra vilda djurs läten medan du pendlar mellan slummer och vakenhet. Spänningen kanske även håller dig vaken mer än vanligt. Alla dina upplevelser under den här resan blir sedan ett helt fantastiskt minne du kan bevara i ditt hjärta resten av livet.

Safariresa kan kombineras med soliga, bländande vita stränder

Åker du på en safariresa för första gången ska du vända dig till ett företag som har god erfarenhet. Vill du åka på en riktigt härlig safariresa kan du till exempel åka med Tanzania Travels. Det är ett av flera företag som gör din resa till Afrika värd vartenda öre.

Skulle du vilja kan du nämligen kombinera safarin som innebär några nätter på savannen tillsammans med några oförglömliga dagar på kritvita stränder vid blågrönt vatten. Denna upplevelse kan få dig att tro att du kommit direkt till paradiset. Troligtvis vill du stanna där i all evighet.

Boka en longstay vid Arlanda

5 Apr 2023

Många företag lägger höga kostnader på anställdas resor och restid. Därför är det vanligt att istället välja en longstay nära Arlanda, för personalen.

I dagens digitala samhälle sker mycket arbete online, istället för att det görs affärsresor. Men ändå sker det då och då resor i arbetets regi, som kan innebära långa timmar för personalen. Och dyra kostnader för arbetsgivaren. Men det finns en lösning som blivit mer och mer vanlig att utnyttja.

Med en bokning på en longstay vid Arlanda, kan personalen få ett boende som är bekvämt under en längre tids boende. En lösning som innebär att den anställde snabbt och enkelt kan hoppa på, eller av, ett flyg. Eller lika snabbt och enkelt ta sig in till Stockholm eller kringliggande orter. Men också ett boende där den anställde kan få pusta ut och känna sig som hemma.

Longstay som koncept

Idag finns det en mängd olika sätt att tillfälligt hitta boende för sig själv eller sin personal. Med hjälp av Airbnb, B&B, hotell och lägenhetshotell, går det att hitta ett boende som passar för situationen eller längden på vistelsen. Men också olika slags boenden som passar för olika önskemål och plånböcker.

Som koncept är ett longstay vid Arlanda ett mellanting mellan ett hotell och ett lägenhetshotell. Det håller en standard som är lite högre än de vanliga lägenhetshotellen. Longstay erbjuder allt som du kan önska dig för att kunna trivas och må bra under en längre period av boende borta från bostaden.

Safari i Tanzania – en resa för alla

13 Jan 2023

Är du sugen på äventyr och att upptäcka världen. På en resa till Tanzania kan du uppleva safari och se många vilda djur, en välplanerad och säker resa för dig.

Är du trött på din vardag och vill komma ifrån ekorrhjulet? Då ska du fortsätta läsa här. En resa kan vara något för dig som vill leva livet, som vill upptäcka världen och känna hur det känns när gåshuden sprider sig över huden. En resa som kommer få dig att öppna ögonen och visa dig helt andra vyer.

Då kan ett tips vara en resa som leder till Tanzania, där du på ett säkert sätt kan se de vilda djuren på avstånd. Finns det någon som hade tackat nej till att åka på safari i Tanzania? Skulle inte tro det. Det borde inte du heller göra. Det är en resa för livet, en resa som du alltid kommer att minnas. Ta med kameran och föreviga ögonblicken.

Välplanerad safari resa till Tanzania

Känns det obehagligt att komma så nära inpå vilda djur? Det behöver du inte känna. Du kommer få en oslagbar upplevelse med reseledare som vet vad de gör. Du behöver inte planera något, de har hela safariresan planerad åt dig.

De kommer se till att du får ut så mycket som möjligt av din resa. Väljer du en safariresa blir något du aldrig kommer att glömma och säkert gärna kommer att göra igen. Med en bra planering av resan blir allting mycket roligare och givande för dig. Läs mer om safari till Tanzania på www.safari-tanzania.se.

Däckhotell ger fördelar

21 Oct 2022

Att förvara däcken på däckhotell gör både att du slipper förvara dem hemma och att du slipper lasta dem i och ur bilen varje gång det är dags att byta däck.

När man blir äldre så är det mycket som kan börja kännas jobbigt. Tyvärr även sånt som man gjort utan större problem tidigare i livet. Det kan kännas trist att inse att man börjar bli gammal och inte klarar av allt själv längre.

Lars hade alltid varit sån att han fixat saker själv. Varför slänga ut pengar på sånt han själv kunde göra liksom. Till exempel så hade han alltid bytt däck på bilarna själv, både hans egen och den som hans hustru hade kört. Nu fanns inte hon kvar längre, och därmed var det bara en bil som han behövde byta däck på.

För äldre är däckhotell en lisa

Men ryggen klarade inte jobbet längre. Det hade tagit emot, men han hade blivit tvungen att erkänna det. Länge hade han tyckt att dottern kunde fixa däckbytet åt honom. Han hade ju trots allt lärt upp henne. Men hon hade för mycket med sitt eget och bodde dessutom en bit bort.

Så han hade sett sig tvungen att låta en däckfirma göra jobbet. När mekanikerna där såg honom komma med däcken i skuffen, så tipsade de honom om att de hade däckhotell. Då skulle han inte behöva förvara däcken själv och lasta dem i och ur bilen varje gång det var dags. “Ja”, tänkte han, “de är väl bara att acceptera ytterligare ett nederlag, men det ska faktiskt bli skönt.”

Få koll på allt med bilservice i Göteborg

15 Oct 2022

Bilen behöver lite kärlek och omvårdnad. För att veta att allting är som det ska, så håller man fast vid en årlig bilservice och lämnar in den i Göteborg.

Barnen skriker, katten jamar, hunden hoppar upp och ned och bara väntar på att få komma ut för en morgonpromenad. Fullständigt kaos och det är samma sak varenda morgon. Sura barn för att de måste upp till skolan, djur som är stressade för att de vill ha mat och promenad.

Som enligt ett schema går morgonen, det är viktigt att inget tar längre tid än vanligt. För då blir någon sen. När barnen till sist har gått upp, ätit och klätt på sig, då är det dags för skola och jobb. Samla ihop alla och ut till bilen. Nu är det bara att köra och hoppas på lugn i trafiken. När nyckeln vrids om, då händer inget – katastrof.

Alla bilar behöver bilservice

Det var ett faktum, alla skulle bli sena. Upp med telefonen för att ringa och få hjälp. Allt man fick höra var “du skulle gjort din bilservice i Göteborg i tid’’. Ja, men det är lite sent nu. Efter en omdirigering fick alla ta bussen istället.

Under resans gång passade man på att ringa en bilverkstad för reparation av bilen, men även för att ge den dess årliga bilservice. Hade man bra gjort det i tid, så kanske man hade sluppit denna stressiga morgon. Nästa år, då vet man att man ska göra bättre.

Resa till Kattegatt

23 Jul 2022

Tycker ni om vacker natur, gyllene sanddyner och nordiskt ljus? I så fall kan en resa till Kattegatt passa bra. Här kommer några praktiska och smarta restips.

Kattegatt kallas det havsområde som ligger utanför södra delen av Sveriges västkust och som sträcker sig ända bort till Danmark. I danska Skagen möter Kattegatt Skagerack och det uppstår dramatik och ett alldeles speciellt och otroligt vackert ljus. Det är lätt att förstå varför konstnärer i flera hundra år har lockats till Kattegatt och Skagen.

Vill man själv uppleva naturen och det fantastiska ljuset kan man enkelt resa till Kattegatt och Skagen med hjälp av tåg, buss, bil och färja. Det finns också flera resebolag som anordnar resor till Kattegatt och Skagen och där allt ingår i priset. Då slipper man själv ordna med boende och mat och man kan lugnt luta sig tillbaka och bara njuta av resan.

Fördelen med att resa med en researrangör till Kattegatt och Skagen

Fördelen med att resa till Kattegatt och Skagen med ett resebolag är att man får ut mesta möjliga av resan. Man reser med en bekväm och modern buss genom det vackra svenska landskapet och gör stopp på vägen för mat och fika. Bussen rullar sedan på färjan som styr ut på Kattegatt. Under resan över till Skagen kan man njuta av både god mat och vacker utsikt.

På Skagen blir man sedan guidad till de mest vackra platserna och får även besöka Skagenmuseet för att se på några av de fantastiska alster som har skapats genom åren. Att resa med en researrangör till Kattegatt och Skagen blir många gånger billigare än om man själv sätter ihop en resa och tar bilen.

Köp begagnad bil hos bilhandlare i Göteborg

13 Jul 2022

Det är enklare och tryggare att köpa begagnad bil hos bilhandlare i Göteborg, än att leta i privatannonser. Man får seriös hjälp och även en viss garanti.

Ella var lycklig. Hon hade fått sitt första jobb. Nu behövde hon bara en bil för att kunna ta sig fram och tillbaka till jobbet. Körkort hade hon sedan några år tillbaka, så det var i alla fall klart. Men skulle hon köpa av privatperson eller gå till en bilhandlare?

Det var väl ändå så att man kunde få en bil lite billigare om man handlade privat? Då slapp man ju den där mellankostnaden som bilhandlaren tar ut. Hon började titta på annonser och engagerade sin pappa till hjälp. Han var väl inte direkt någon bilexpert men kunde i alla fall lite mer än hon själv.

Säkrare köp hos bilhandlare

Ella och hennes pappa åkte runt till olika orter i närheten av Göteborg de närmaste veckorna. Problemet var att säljarna tenderade att försköna bilden av bilens kvalitet i annonserna. Vissa säljare verkade också ganska besvärade när de insåg att pappan var med. Det skulle inte bli lika lätt att sälja in bilen som dom hade tänkt.

Efter ett tag började de tänka om. Hos en bilhandlare skulle de vara mer säkra på att få en bra bil i önskad prisklass. Och mycket riktigt, redan på första stället fick de napp. De hittade en begagnad bil som var kvalitetskontrollerad av bilfirman. Man fick till och med en viss garanti under kort tid. Ella var nöjd.

Avsätt tid för flyttstädningen och slipp stressen

26 Apr 2022

Det finns ett moment som i en högre grad skapar stress och leder till konflikt mellan köpare och säljare av bostäder och detta i form av flyttstädning. Att en flyttstädning skapar stress är lätt att förklara då denna måste ske då hela bostaden är tom och där inga möbler eller bohag finns kvar och således måste ske i slutet av en flytt.

Det vill säga; man har packat alla sina saker, man har burit dessa, man har kört dem till den nya bostaden och man har väl där också burit in dem. Därefter så måste man då återvända till sin gamla bostad och genomföra denna flyttstädning; något som av förklarliga skäl är stressande och faktiskt också väldigt fysiskt ansträngande.

Alla som någon gång har städat vet att det i sak är ganska jobbigt och krävande; ser man till en flyttstädning så handlar det om – minst – den dubbla ansträngningen. Det är nämligen i stort sett allt som ska städas och rengöras vid en flyttstädning och baserat på detta så finns det egentligen bara två råd att ge.

Nummer ett: avsätt mycket tid. Ska du flytta från din bostad i Stockholm under en helg så måste du se till att åtminstone söndagen vigs åt din flyttstädning och detta av anledningen att du förmodligen inte hinner annars. Enbart fönsterputs – som ingår i en flyttstädning – kommer säkerligen att ta en halv dag och därför måste du avsätta så mycket tid som möjligt.

Använd ditt rut-avdrag för flyttstädning

Råd nummer två då? Ta hjälp. Det kostar inte så himla mycket att anlita en professionell städfirma för din flyttstädning och särskilt inte i dagsläget då tjänsten är något som faller in under rut-avdraget. Det vill säga; du kan anlita ett städföretag i Stockholm – gör det tidigt och kanske redan i samband med att du sålt bostaden – och få din flyttstädning utförd till halva priset genom att använda rut-avdraget.

Vi nämnde ovan ordet konflikt i samband med flyttstädning och sådana brukar uppstå mellan köpare och säljare då en sådan inte genomförts. Av förklarliga skäl; hur skulle du känna om du stod vid porten till ditt nya hem och tvingas vänta med din inflyttning enbart för att de gamla ägarna inte orkat städa ur sig?

Läser man ett köpekontrakt så står det klart och tydligt att flyttstädning ingår och att en sådan måste göras. Det innebär att man som säljare får vara beredd att betala om man fuskar eller missköter denna detalj och det är ytterligare ett starkt argument till varför man ska följa det andra rådet vi gav i form av att anlita hjälp och använda rut-avdraget för denna. Det blir helt enkelt billigare så.

Läs mer om flyttstädning.

När det är dags för flyttstädning i Stockholm

24 Apr 2022

Är flyttlasset inom tullarna på gång? Då är det också dags för en flyttstädning i Stockholm. Du behöver inte göra den själv. Ta hjälp av proffsen i stället.

Det kan vara oerhört skönt att lämna över till en städfirma att sköta flyttstädningen. Du har nog att göra med själva flytten. Du vill också vara säker på att det verkligen blir bra så du kan lämna din gamla lägenhet på ett bra sätt och vara helt klar med den.

Dock är det fortfarande ditt ansvar att se till att firman du anlitar kommer att göra ett bra jobb. Det vill säga, du måste undersöka att firman uppfyller vissa krav. På så sätt kan du också vara säker på att de gör det jobb som du anlitar dem för. Följ råden nedan så är du på den säkra sidan.

Flyttstädning ska uppfylla vissa krav

Vid en flyttstädning i Stockholm är det några punkter som ska kryssas i för att det ska räknas som en riktig flyttstädning. Har företaget du anlitat inte uppfyllt dessa bör du reklamera.

 • Är spisfläkten rengjord?
 • Är insidorna av skåp, lådor och garderober rengjorda?
 • Är det rent under och bakom badkaret?
 • Är det rent även bakom elementen?
 • Om det finns balkong, är den sopad och rengjord?
 • Är tak och väggar fria från smuts och spindelväv?
 • Är ventiler rengjorda?

Innan du beställer flyttstädning i Stockholm, kolla även om flyttfirman har ISO-certifiering, en plan för miljöarbete samt erbjuder att göra administrationen kring ansökan för RUT-avdrag.

Ska du hyra buss i Stockholm?

23 Apr 2022

För att alla ska kunna ta sig till samma ställe tillsammans är det helt perfekt att hyra buss. i Stockholm och andra län finns det buss och chaufför att hyra.

Letar ni efter det perfekta sättet att ta er till ett och samma ställe samtidigt? Oavsett om man är ett stort gäng eller lite färre personer så är det smidigt att åka buss. Ni åker tillsammans och kan fokusera på att umgås medan ni tar er till destinationen. För att inte tala om att det ofta är en högre komfort i bussen än vad det är i bilen.

Att hyra en buss är helt perfekt om man exempelvis ska på utflykt. Det kan vara inför kalaset, bröllopet, konferensen eller precis vad som helst. Bussen tar er alla dit ni ska.

Hyr både buss och chaufför

När du ska hyra buss så väljer du bland moderna och fräscha bussar. De finns i alla storlekar, från minibussar till riktigt stora bussar. Så även om ni exempelvis är fem personer så kan det löna sig med en buss, speciellt tack vare bussens komfort. Ska du hyra buss i Stockholm så är fördelarna med det att det tillkommer en duktig chaufför.

Chauffören tar er tryggt från A till B. De har stor erfarenhet kring just bussresor. Givetvis är de väldigt tillmötesgående och vill att er resa ska uppskattas och vara behaglig. Med företagets moderna bussar och kunniga chaufförer kommer ni ha en trevlig resa där ni slipper fokusera på körandet och kan slappna av.

Enkelt med bussuthyrning i Uppsala

22 Feb 2022

Med en stor grupp som ska förflyttas är det smidigt att boka genom bussuthyrning i Uppsala. Det gäller oavsett om man är privatperson eller driver ett företag. Hjälpen finns för alla.

Det skulle vara årsmöte på trädgårdsföreningen följande månad och Marianne letade efter årets föreningsresa till någon intressant plats. Normalt sett brukade hon vara ute i god tid men det hade varit mycket och hon hade glömt. Nu var hon stressad och googlade på trädgård. Plötsligt fanns svaret där framför henne på skärmen. En bussuthyrning i Uppsala planerade för resor till trädgårdsmässan i Älvsjö. Kanske kunde de boka en egen buss hos dem.

Bussuthyrning bokades i Uppsala

Hon klickade bort samtalet och log ett stort leende. Det hade löst sig. Hon kunde inte tro att hon haft sådan tur. Bussbolaget hade möjlighet att boka in en buss till föreningen och bad henne att skicka de detaljer som behövdes. Förutom antal passagerare ville han även veta om alla skulle plockas upp på samma plats eller om det blev flera stopp på vägen.

Då alla bodde i närheten av Uppsala bestämdes att de skulle hämtas vid föreningens lokaler dagen för avresan. Hon informerade bussbolaget om detta och frågade om det fanns möjlighet för frukoststopp på vägen dit och fika på vägen hem. Något som de bekräftade en timme efter att hon skickat förfrågan. Vilken service! Hon skickade ut en anmälningsförfrågan till medlemmarna så att hon kunde informera bussbolaget om antal personer så snart som möjligt. Det här skulle bli den bästa resan i föreningens historia.

Det går att få ett bra pris på en flyttstädning i Uppsala

20 Jan 2022

Om du ska flytta och vill ha hjälp med städningen så kan du få ett riktigt bra pris på flyttstädning i Uppsala. Bor du i närheten är detta ditt bästa alternativ för att flytta smidigt och lätt.

För dig som vill slippa städa till vardags och speciellt vid en flytt, är det enklast att beställa städning av ett städbolag. De gör jobbet fortare än du hinner blinka och de har full kontroll över vilka ytor och skrymslen de ska vara uppmärksamma på. Genom att vara ett helt gäng som städar din bostad kan de göra det på så mycket kortare tid än om du skulle göra det själv. Det finns alltså både tid och pengar att spara med en sådan här överenskommelse. Vill du ha ett pris på flyttstädning så får du det i rödaste rappet. Tveka aldrig att kontakta och jämföra olika bolag. Kom ihåg att ibland är renommé och noggrannhet viktigare än priset.

När du flyttar får du ett pris på flyttstädning och andra tjänster du kan behöva

För att du ska kunna känna dig trygg med vad du beställt och att jobbet blir bra utfört kan du begära att få en garanti. Det betyder att städbolaget garanterar att de uppfyller alla krav som det finns på en flyttstädning, och om du som kund inte skulle vara belåten gör de om jobbet utan extra kostnad. Det garanterar att du får en flyttstädning som är bra från början.

Hitta en flyttfirma i Norrköping som kan skräddarsy flytten

10 Jan 2022

En flytt behöver inte vara stressig eftersom man idag kan få hjälp med det mesta och inte bara transporten. Det gäller dock att välja rätt flyttfirma i Norrköping och att vara ute i god tid.

Det är mycket som måste fixas i samband med en flytt och det blir ofta stressigt. Men det behöver inte vara så eftersom man idag kan få hjälp med i stort sett allt som flytten innefattar. Man behöver inte ens anlita flera olika företag eftersom det finns flyttfirmor som både kan packa och packa upp bohaget, och även ordna med flyttstädningen. Det behöver inte ens bli särskilt dyrt då man kan använda sig rutavdraget på samtliga tjänster. Ofta får man också avdraget direkt på fakturan och man slipper att själv ansöka om pengarna hos Skatteverket.

Ta in offerter och referenser från några olika flyttfirmor

För den som letar efter en flyttfirma i Norrköping finns det fler olika aktörer att välja mellan. Priser och flyttjänster kan dock variera mellan de olika företagen. Enklast är att titta på de olika flyttfirmornas hemsidor eftersom man där brukar kunna se vilka tjänster de erbjuder. En vanlig tjänst är packhjälp, men ett fåtal firmor erbjuder även magasinering och flyttstädning. Ta in specificerade offerter från två till tre stycken olika flyttfirmor och jämför. Det kan även vara bra att be om referenser. Det kanske låter märkligt, men man måste också kontrollera så att flyttfirman har en försäkring som täcker skador om något skulle gå sönder i flytten.

← Äldre inlägg