Blogg

Det går att få ett bra pris på en flyttstädning i Uppsala

20 jan 2022

Om du ska flytta och vill ha hjälp med städningen så kan du få ett riktigt bra pris på flyttstädning i Uppsala. Bor du i närheten är detta ditt bästa alternativ för att flytta smidigt och lätt.

För dig som vill slippa städa till vardags och speciellt vid en flytt, är det enklast att beställa städning av ett städbolag. De gör jobbet fortare än du hinner blinka och de har full kontroll över vilka ytor och skrymslen de ska vara uppmärksamma på. Genom att vara ett helt gäng som städar din bostad kan de göra det på så mycket kortare tid än om du skulle göra det själv. Det finns alltså både tid och pengar att spara med en sådan här överenskommelse. Vill du ha ett pris på flyttstädning så får du det i rödaste rappet. Tveka aldrig att kontakta och jämföra olika bolag. Kom ihåg att ibland är renommé och noggrannhet viktigare än priset.

När du flyttar får du ett pris på flyttstädning och andra tjänster du kan behöva

För att du ska kunna känna dig trygg med vad du beställt och att jobbet blir bra utfört kan du begära att få en garanti. Det betyder att städbolaget garanterar att de uppfyller alla krav som det finns på en flyttstädning, och om du som kund inte skulle vara belåten gör de om jobbet utan extra kostnad. Det garanterar att du får en flyttstädning som är bra från början.

Hitta en flyttfirma i Norrköping som kan skräddarsy flytten

10 jan 2022

En flytt behöver inte vara stressig eftersom man idag kan få hjälp med det mesta och inte bara transporten. Det gäller dock att välja rätt flyttfirma i Norrköping och att vara ute i god tid.

Det är mycket som måste fixas i samband med en flytt och det blir ofta stressigt. Men det behöver inte vara så eftersom man idag kan få hjälp med i stort sett allt som flytten innefattar. Man behöver inte ens anlita flera olika företag eftersom det finns flyttfirmor som både kan packa och packa upp bohaget, och även ordna med flyttstädningen. Det behöver inte ens bli särskilt dyrt då man kan använda sig rutavdraget på samtliga tjänster. Ofta får man också avdraget direkt på fakturan och man slipper att själv ansöka om pengarna hos Skatteverket.

Ta in offerter och referenser från några olika flyttfirmor

För den som letar efter en flyttfirma i Norrköping finns det fler olika aktörer att välja mellan. Priser och flyttjänster kan dock variera mellan de olika företagen. Enklast är att titta på de olika flyttfirmornas hemsidor eftersom man där brukar kunna se vilka tjänster de erbjuder. En vanlig tjänst är packhjälp, men ett fåtal firmor erbjuder även magasinering och flyttstädning. Ta in specificerade offerter från två till tre stycken olika flyttfirmor och jämför. Det kan även vara bra att be om referenser. Det kanske låter märkligt, men man måste också kontrollera så att flyttfirman har en försäkring som täcker skador om något skulle gå sönder i flytten.

Hyra buss och komma bekvämt till Arlanda

5 jan 2022

Är man ett större sällskap som ska flyga från Arlanda så finns det ingen anledning att alla ska ta sin egen bil eller taxi dit. Det enklaste och tryggaste sättet att komma dit är att hyra en buss.

Det är väldigt skönt att kunna börja resan i lugn och ro genom att hyra buss på Arlanda och komma hela vägen till avgångshallen. Man behöver inte oroa sig för att det ska vara förseningar, att bilen inte ska starta eller att man inte ska hitta parkering.

Hyr man som sällskap en buss när man ska ut så börjar resan redan i bussen. Man ser att alla är på plats och man kommer gemensamt till incheckningen. Ingen behöver springa iväg för att ordna med parkering och alla förberedelser för resan ordnas i bussen. Man bestämmer själv var bussen ska hämta upp på väg till flygplatsen. Det blir smidigt att hämta alla så nära hemmet som möjligt.

Att hyra buss på Arlanda är lika självklart som transfer från flygplatsen

Alla har väl uppskattat den bekvämlighet som det innebär när man får transfer från flygplatsen och till sitt hotell. Det är enkelt att lasta in bagaget i bussen som alltid kan stanna i närheten av ankomsthallen och man behöver inte tänka på vad det kommer att kosta.

På samma sätt underlättar det att hyra buss på Arlanda från hemmet till flygplatsen. Föraren plockar upp sina passagerare och man behöver inte fundera mer på saken. Man blir körd och får hjälp att lasta ut bagaget vid avgångshallen. Läs mer om hyra buss på denna webbsida: hyrabussarlanda.se

Gör det lätt att sälja husbil

4 okt 2021

Krångel har ingen vacker klang, och att sälja fordon är att be om besvär. Det finns däcksparkare för den som vill sälja husbil också. Vill du göra det enkelt för dig anlitar du en firma.

Fordon av olika slag är trevliga som transportmedel, tillfälliga hem och leksaker. En husbil är inte världens minsta fordon men brukar fylla sin uppgift som transportör och extrahem på ett utmärkt sätt. Det är bekvämt att slippa köra med släp och att kunna hålla högre fart än 80.

Med jämna mellanrum händer det saker. Du byter liv eller sysselsättning eller intressen. Eller så vill du byta upp eller möjligen ner dig? Slutet närmar sig i alla fall för din nuvarande husbil och det är dags att sälja den. Och hur har du tänkt ordna det? Annons i din lokala grupp på sociala medier?

Välj en pålitlig firma för att sälja din husbil

Livet behöver inte bli mer komplicerat än det redan är. De flesta av oss har nog att hantera utan att behöva handskas med oseriösa köpare som klankar ner på din husbil för att få dig att sänka priset. Att välja ett enklare alternativ ger smidig hantering och sinnesfrid.

En firma som säljer husbilar kan marknaden och vet vad din husbil är värd. De ordnar så att den blir i bättre skick än någonsin och de köper din husbil utan onödigt krångel. Det formella har de full koll på. När affären är klar har du fått en rimlig summa pengar och du har alla roliga minnen kvar dessutom. Läs mer om försäljningen av husbilar på denna webbsida: säljahusbil.net

Samla gänget och res tillsammans

19 dec 2020

Är man många kompisar eller personal som ska resa långt så finns det möjlighet att resa tillsammans. Det är ett trevligt sätt att även kunna nyttja själva resan till umgänge och aktiviteter.

Ska man resa långt, eller lite mer lagom långt, så kan det ändå vara skönt och kul att kunna samla alla och göra även resan till en del av umgänget. Det går att boka en bussresa för skolklasser, fotbollsklubbar, kompisgäng och personal på företag. Eller vilka man än är och vad syftet än är. Kanske passar man på att ta med någon i bussen som kan informera om resemålet eller som kan underhålla genom lekar, spel eller liknande under resans gång. Ett sätt att nyttja även resan som extra tid till trevnad eller nytta av något slag.

Målet på resan

Även om själva resan kan nyttjas till något roligt eller intressant så är det ändå resans mål som är kronan på verket. Men vad resans mål är bestämmer man själva. Det kan vara en semesterresa till bad eller skidor. Kanske ett evenemang som en konsert, idrottsevenemang eller liknande. Eller så är det en resa där man besöker olika intressanta resmål där det hänt något historiskt. Eftersom man själv väljer temat på resan så kan man även göra resor där syftet är att handla, eller att kombinera flera olika syften under resans väg. Kanske en vacker trädgård, ett slott, en tillverkning av glas, en välkänd restaurang, en stor butik med mera. Man bestämmer själv.

Förverkliga drömmen om ett eget fritidshus

2 okt 2020

Drömmer ni också om ett fritidshus? Ett eget litet paradis i naturen där man kan koppla av och ladda batterierna? Det har aldrig tidigare varit så enkelt att bygga fritidshus som det är nu.

Vi värdesätter allt mer att kunna semestra på hemmaplan och ha tillgång till ett fritidshus som man även kan nyttja över en helg bara för att komma bort ett tag. Genom att själv bygga sitt fritidshus kan man få det precis som man önskar, men för de flesta så finns det också en budget att ta hänsyn till. Funderar man på att bygga ett fritidshus bör man därför först räkna på vilka kostnader som privatekonomin tillåter och sedan göra en boendekalkyl. Behöver man låna pengar för att bygga så är det bäst att redan tidigt kontakta banken för att ta reda på hur stort lånet blir.

Arkitektritade nyckelfärdiga hus

Idag finns det många olika husföretag som kan erbjuda arkitektritade nyckelfärdiga fritidshus som passar i de flesta miljöer. Fördelen med att välja ett kataloghus är - förutom att det snabbt kan stå färdigt - att man kan vara säker på att det inte utsätts för fukt under byggtiden eftersom delarna produceras inomhus. En annan fördel är att man kan vara säker på att det uppfyller alla regler i plan- och bygglagen när det gäller brandskydd, energi och installationer. Fundera på om det ska vara ett enplanshus i vinkel eller om det ska vara ett tvåplanshus med glasveranda. Ska det vara vitputsat och modernt, ett gammaldags falurött trähus eller vackert timrat trä som smälter in i naturen?

Planera långsiktigt

Utbudet är stort och möjligheterna nästan oändliga när det kommer till nyckelfärdiga fritidshus. Man bör därför också fundera över hur man vill att planlösningen ska se ut. Att göra en lista på de behov man har kan underlätta. Det kan vara saker som lekrum för barnen, en skriv- eller målarateljé eller ett stort vardagsrum med plats för många. Fundera även över framtida behov som exempelvis om familjen kommer att växa. På de olika husföretagens respektive hemsidor brukar man kunna hitta bra beskrivningar av husen med tillhörande bilder, men att även kunna åka ut och titta på husen på plats är bra. När man väl bestämt sig för vilket hus man vill bygga så gäller det att hitta ett byggföretag som kan sätta ihop det. Detta gör man bäst genom att vända sig till ett par olika företag och begära in offerter.

Njut av en hemester i naturen

16 jul 2020

Ibland är det skönt att bara stanna hemma i fina Sverige när man är ledig. Slippa stress och långa resor. Lata dagar eller full aktivitet för hela för hela familjen. Det är bara att välja!

Många väljer att åka till de stora städerna eller de mest kända turistorterna. Men Sverige kan erbjuda så mycket mer än man tror. Som till exempel en tur till vackra Bollnäs i Gävleborgs län. Här finns upplevelser både för den som vill vandra, åka skidor, besöka historiska platser eller uppleva naturen från hästrygg. Det spelar ingen roll vilken årstid man vill åka. Bollnäs levererar äventyr året runt. Kanske har du hört talas om författaren Olle Svensson? Olles stuga ligger strax utanför orten, så varför inte ta en tur?

Naturens skönhet

En populär semesteraktivitet är vandring. Det är många som bara längtar efter att ta sig ut i skog och mark. Här finns allt från korta leder till vandringar på 16 mil. Den längsta kallas Hälsingeleden och går mellan Mosjön och Los och det finns många fina platser att ta en paus på. På vissa sträckor finns vindskydd och övernattningsstugor. Har man tält är det en fördel då man lättare kan slå sig ner när man känner att man fått nog med steg i benen. Tycker man om att vara ute i naturen men inte att vandra, då finns det också massor av aktiviteter. Välj mellan saker som att cykla, fiska eller besöka kulturminnen. Men även att åka slalom eller längdskidor på vintern kan vara en idé. Många djurvänner uppskattar att få uppleva naturen till häst under de varmare månaderna. Har man barn som tröttnat på att vara ute naturen kan man alltid ta en dag på Buspalatset. Där kan barnen få springa av sig och välja mellan massor av roliga lek äventyr. Tycker man om att handla gammalt och nytt finns både mysiga gårdsbutiker, loppisar och antikaffärer.

Att leva och bo i Bollnäs

Gillar man aktiviteter är Bollnäs inte bara vackert utan en fantastisk plats att bo på. Det finns möjligheter för många yrkeskategorier som exempelvis lärare, turistguide, elektriker, eller varför inte satsa på att bli egenföretagare i Bollnäs? För barnen finns grundskola och fristående gymnasium. Barn som vill kombinera sin gymnasietid med studier och idrott har även möjlighet till det. Det finns även ett idrottsgymnasium för elever med funktionsnedsättningar. Med andra ord, Bollnäs har massor att erbjuda oavsett om man kommer på semester eller om man vill stanna.

Hur fungerar semesterlön?

14 apr 2020

Ingår semesterersättningen i månadslönen, kan den avtalas bort eller hur är det egentligen med semestern. Hur fungerar semesterlön?

Lagstadgad semester

I Sverige har vi enligt lag rätt till betald semester. Arbetar du heltid hos ett företag ska du ha rätt till 5 veckor, 25 arbetsdagar semester på ett år. Av dessa ska ett antal veckor vara sammanhängande över sommaren och vi har därmed enligt lag rätt till någon form av sommarsemester.

Man fotograferar vilda djur

Lagstadgad semesterlön

Om du inte är anställd på heltid utan arbetar extra på timmar eller liknande har du fortfarande rätt till semesterlön. Det är alltså extra pengar utöver den lön du får varje månad som din arbetsgivare ska betala. Du ska inte få de semesterlönen utbetald varje månad utan arbetsgivaren ska spara pengarna, de skuldförs i arbetsgivarens balansräkning, till dess att du går på semester.

Så mycket är semesterlönen

Semesterersättning som det också kallas är tolv procent av den bruttolön du tjänar in under året. Tjänar du totalt 100.000 kr har du rätt till ytterligare 12.000 kr i semesterlön. Om du har 150 kronor per timme i lön tillkommer alltså 18 kronor på varje arbetad timme som ska sättas av till semestern.

När du inte tar ut någon semester

Den som arbetar extra på helger, kvällar eller några timmar i veckan kanske inte tar semester som heltidsanställda gör. Det kan till och med vara så att när de ordinarie anställda är på semester kommer du som extraanställd att kliva på fler timmar i tjänst.

Decemberlönen

Om så är fallet ska din semesterlön betalas ut senast den sista lönen under året. Alltså ska du få en extra stor lön i december varje år när du får både månadens intjänade lön och din sparande semesterersättning.

Vad som händer när du slutar

Väljer du att sluta din anställning mitt under året är det lätt att tro att du går miste om din semesterlön. Kom ihåg att de pengarna tjänas in varje månad utöver lönen du tjänar vilket innebär att när du slutar har arbetsgivaren en skuld till dig. I samband med att du får din slutlön från företaget ska din innestående semesterlön betalas ut.

Sammanfattning semesterlön

Kom ihåg det här om semesterlön:

 • Utöver den lön du tjänar har du tolv procent extra som sparas undan för din semester.
 • Tar du inte ut semester ska du få ut pengarna med decemberlönen
 • Slutar du ska du få ut pengarna i samband med sista löneutbetalningen

Vill man som företagare inte sköta lönehanteringen på egen hand kan löneoutsourcing vara ett alternativ.

Husvagnssemester – 10 tips

25 feb 2020

Det finns många hacks och smarta lösningar för den som ska semestra med husvagn. Några kan du läsa här, husvagnssemester – 10 tips.

 1. Packa smart

Innan man ger sig iväg på sin husvagnssemester måste man givetvis packa. Det är bra att tänka på att man kommer att leva på en väldigt begränsad yta och därför inte packa för mycket. Gör en lista på det allra nödvändigaste och lämna resten hemma.

 1. Bestäm rutten

Det kan vara smart att bestämma vilken rutt man ska ta i förväg. Vilken är destinationen och var efter vägen passar det bra att göra stopp? Det kommer flyta på bättre om man har en bra plan.

 1. Kolla upp vädret

Även om man inte kan påverka vilket väder det kommer att bli kan det vara bra att vara förberedd.

 1. Ta med något att göra

Under resans gång eller dom kvällar när regnet vräker ner kan det vara bra att ha något med sig som man kan pyssla med. En virkning, stockning, en korsordstidning, en bok, några spel eller vad man nu föredrar att roa sig med.

 1. Glöm inte grillen

Grillat hör den svenska sommaren till och ska man iväg på husvagnssemester är det ett måste att ha med sig en grill. Dessutom underlättar det matlagningen då en kan sköta grillen utomhus medan den andra förbereder resten i det ofta väldigt lilla köket.

 1. Boka camping i tid

Har man bestämt en speciell destination kan det vara bra att boka campingen i förväg, så att man inte kommer fram och inte får någon plats. Detta gäller i allra helt dom fall där man vet att den tänka campingen är populär och välbesökt. 

 1. Köp eller låna en GPS

En gammal kartbok i all ära men en riktigt bra GPS kommer underlätta enormt för den som ska iväg på husvagnssemester. Att köra fel och försöka vända med en husvagn är inte det lättaste och med en GPS blir det oftast rätt väg redan från början.

 1. Kör inte för långa sträckor

Även om man vill komma fram till slutdestinationen så snart som möjligt är det viktigt att inte kör för långa sträckor åt gången. Semestertrafiken kan vara tung och med en husvagn bör man anpassa hastigheten. Ta många pauser för att sträcka på benen och andas lite frisk luft. Och ta hellre en in en natt extra på någon camping istället för att sträckköra.

 1. Införskaffa ett förtält

Många tror att det går lika bra att semestra utan förtält, vilket det kanske gör för många, men det ger också otroligt mycket extra plats. Är man en hel familj kan man förvara barnvagnar, cyklar, leksaker och annat som tar plats där ute. Det ger dessutom en rymlig matplats med tak över huvudet, där man kan spendera tid även om det regnar.

 1. Gör regelbundna kontroller

Sist men inte minst ska man såklart kontrollera både bil och husvagn innan man ger sig av, och med fördel göra det några gånger även under resans gång för att inte riskera oväntade överraskningar.

Om du tröttnat på din husvagn och vill sälja den, besök www.säljahusvagn.se

Enkelt med flyttstädning i Malmö

27 sep 2019

Bor du i Malmö och behöver hjälp med flyttstädning? Det har aldrig varit enklare att få tag på bra och billig flyttstädning i Malmö.

Att flytta är på många sätt en påfrestning. Är man inte ute i god tid och planerar och packar så kan flytten förvandlas till rena mardrömmen, med avstängd el, avsaknad av flyttbil, kompisar som lovat ställa upp men inte kommer och så vidare. Den som däremot ser till att skaffa sig koll på läget redan på ett tidigt stadium kommer att ha en betydligt behagligare resa mot det nya boendet. Då kan man i lugn och ro sköta det administrativa kring flytten som att boka flyttbil, anmäla adressändring, flytta el, bredband och telefoni och så vidare.Mycket att städa

När det städats för dåligt

Men en sak verkar de flesta ha svårt att få ihop, oavsett hur mycket tid man ägnat åt planeringen, och det är flyttstädningen. Ett av de vanligaste klagomålen som mäklare får i Malmö rör just flyttstädning: det har städats för dåligt helt enkelt. Problemet verkar vara att man inte tar flyttstädningen på allvar, eller kanske inte ens vet vad som egentligen krävs för att utföra en ordentlig flyttstädning, eller slutstädning som det också kallas. Det är nämligen något betydligt mer än att bara dammsuga och frosta av kylen.

Vilka krav finns vid en flyttstädning?

Vid en flyttstädning måste alla synliga och osynliga ytor i bostaden rengöras. Det får inte finns några spår kvar av fett, damm eller smuts. Även för en mindre bostad tar det alltså lång tid, och innebär mycket hårt arbete, att flyttstäda. Och tyvärr är det vanligtvis där skon klämmer för de som misslyckas eller struntar i flyttstädningen: det finns inte tid. Man har tömt sin bostad och är både fysiskt och i tankarna på väg till sin nya bostad för att göra fint där. Att göra fint för de som kommer efter är inte en prioritet.

Men att strunta i flyttstädningen, eller att slarva med den, är ingen bra strategi. Det finns krav, vare sig du flyttar från en hyresrätt eller en bostadsrätt, på att du måste genomföra en ordentlig flyttstädning. Vanligtvis är det uppställt i kontraktet vad som ska göras och det är lätt för den nya bostadsinnehavaren att checka av vad som gjorts och inte gjorts.

Anlita flyttstädning i Malmö

Om du inte städat ordentligt blir du tvungen att bekosta en ny städning, något som så klart känns som en onödig kostnad. Därför kan det vara klokt att göra som många andra i Malmö, och helt enkelt ta hjälp med flyttstädningen från början. Genom att köpa flyttstädning från en städfirma kan du vara säker på att din bostad blir städad enligt konstens alla regler och att alla krav blir uppfyllda.

Det finns många städföretag i Malmö som erbjuder hjälp med flyttstädning. Konkurrensen är sund och priserna låga. Och med RUT-avdraget blir priset för en normalstor trea i centrala Malmö sällan mer än ett par tusenlappar. En mycket rimlig kostnad för att spara tid och kraft vid flytten och slippa bekymra dig över städningen.

Läs mer om flyttstädning här: https://www.flyttstädningmalmö.biz

Låna till drömresan!

9 sep 2019

Så här när hösten närmar sig med stormsteg kan man längta till nästa semester. När det blir allt kallare i Sverige, börjar man längta efter sol och värme. Om semesterkassan för tillfället är slut, är det fullt möjligt att låna till drömresan. Läs vidare för att få veta hur.

Den som har lånat för mycket, kan drabbas av en betalningsanmärkning. Numera är det alldeles för lätt att råka ut för detta. Säg att du har lånat en bok från biblioteket. Om du har förlagt boken och inte hittar den, när det är dags att lämna tillbaka den och du blir försenad med att lämna tillbaka den, kan du i värsta fall drabbas av en betalningsanmärkning. Då innebär det ju inte att du inte har skött din ekonomi. Även den som faktiskt är noggrann och skötsam, kan alltså drabbas av en betalningsanmärkning. Orättvist, eller hur?

Låna när du önskar det

Låna till drömresan

Det går att lösa en sådan situation, som andra banker inte skulle göra; genom att låna från ett låneinstitut som inte bryr sig om den där onödiga betalningsanmärkningen, kan du låna till drömresan och behöver inte vara bunden av något som har hänt i det förflutna. Låt inte det förflutna bestämma ditt öde. Då är det bättre att ta tag i sin nuvarande situation, och göra precis som man själv vill ha det. Säg att du alltid har drömt om men resa till Maldiverna; ett azurblått hav, sandstränder med sand så len som den lenaste siden. Eller är det en resa till Thailand som lockar? Många är de svenskar som har upptäckt denna pärla i Sydöstasien.

Skaffa resebroschyr och dröm dig bort

Längtar du efter att komma iväg? Det är dags att planera nästa resa i vinter. De allra flesta researrangörer vill ha betalt för hela resan för att de ska hålla platserna åt dig. Det krävs då att man har hela summan så att man kan betala för resan och på så sätt ha en garanterad plats i solen. Råkar man då ha en betalningsanmärkning blir det oftast svårt att få betala med en avbetalningsplan. Då är det en tröst att det finns andra låneinstitut som beviljar dig lån även med betalningsanmärkning och som är utan UC; Upplysningscentralens uppgifter om tidigare betalningsanmärkningar. Det är enkelt, går snabbt att få besked om lån då man loggar in med hjälp av sitt BankId. Sedan fyller man i alla uppgifter och får snabbt svar. Läs mer på: https://www.goodcash.se/lana-pengar-utan-uc-med-betalningsanmarkningar.

Är det dags för konferens i Skåne?

23 maj 2019

Ska du på konferens i Skåne och undrar vad det är man kan göra på en sådan? Det är alltmer populärt att fixa konferensen på olika hotell. Då passar man oftast på att både äta och dricka gott, ha olika Spa-aktiviteter, göra lite nytta och stanna kvar över natten. Här kommer några bra förslag på konferenshotell i Skåne. Så passa på att besöka Skåne, detta platta landskap med sin rika jord och vackar natur.

1. Backagården i Höör

Mitt i Skåne ligger den lilla orten Höör. Hotellet Backagården är ett komplett kurs- och konferenshotell som kan ta emot upp till 375 deltagare. Här kan man spela biljard, gymma och motionera i deras egna motionsspår, man kan spela Boule och bada i Ringsjön. Hotellet har konferensrum, föreläsningsrum, festvåning och utrymmen för utomhusaktiviteter.

2. Best Western hotel i Helsingborg

Mitt i Helsingborg ligger Best Western hotel som kan bjuda på lokal för konferensen om företaget bokar 10 rum eller fler. Så kanman checka in för olika evnemang på hotellet. Där kan man ha egna aktiviteter som äger rum inom hotellets lokaler. Där finns tre olika konferenslokaler, med grupprum och mötesrum. Här kan man äta och dricka gott och efter konferensandet ta del av utelivet i Helsingborg.

3. Casino Cosmopol i Malmö

Bo på slott i centrala Malmö! Det Gula slottet ligger med egen park och fontäner mitt i Malmö. När man kliver in i det Gula slottet förflyttas du till förra sekelskiftet. Inredningen har kristallkronor och tak med pärelmor. Här kan man konferensa i härlig, klassisk miljö. Här kan man äta och dricka gott, och samtidigt avhandla viktiga saker i konferensmiljö med den senaste tekniken och moderna utrustningen som kanske behövs.

4. Hotel Riviera Strand utan för Finnsbo

Utanför Finnsbo, inte långt från Båstad, finns ett strandhotell från 1930-talet, invid havet. Det anrika Riviera är nyrenoverat. Här kan man hålla konferens, umgås, gymma, och mötas i renoverade möteslokaler. Om man önskar sig en klassisk och estetisk miljö för sin konferens ser man till att boka detta hotell, där naturen lockar till promenad, aktivitet och eventuella bad.

5. Hotell Hovs Hallar utanför Båstad

På Hovs Hallar i Båstad kan man både hålla teambildande aktiviteter, kick-offer, konferenser och samtidigt bjuda sin personal på avkoppling, god mat och dryck och naturupplevelser. Här kan man bada bastu, bada i badtunna och få massage i en Spa-miljö. Man erbjuds mat med närodlade grönsaker och skaldjur fiskade direkt ur havet. Hotellet ligger precis vid havet så man kan se det från hotellets matsal, bland annat.

Så packar du lätt inför resan

20 maj 2019

Ska du på resa, då är du bara att gratulera! Den som ger sig ut på resa, ser till att få nya insikter, nya erfarenheter och upplevelser. Att resa är att lära sig något nytt. Det som också är bra med en resa är ofta den att man lär sig uppskatta det som finns hemma. Många som endast ser det som finns i Sverige utan att lära känna andra kulturer och samhällen, lär sig aldrig att uppskatta allt som är bra med vårt land.

Inte värt att resa på charter

Här menar vi inte att de nya insikterna riktigt infaller om man endast ger sig ut på charterresor, som endast är ett relativt ytligt sätt att resa på. Man kommer inte nära ortsbefolkningen, utan reser bara tillsammans med likasinnade, och bor på ett inhägnat hotellområde och kanske inte lämnar platsen överhuvudtaget. För att lära känna en ny kultur, bör man alltid försöka prata med dem som bor i landet, helst komma hem till någon av dem och se hur de lever och bor. Först då lär man känna en annan kultur. För att komma till ett sådant möte med andra människor innebär det oftast att man bör ta sig runt på egen hand, absolut inte resa på en charterresa. Reser man ensam, till exempel, och tar sig runt på egen hand, ordnar själv med hotell eller vandrarhem, och äter där ortsborna äter, kommer man närmare invånarna där man reser. På så sätt lär man känna andra länders kultur.

Så bör du packa din resväska

Ska du resa långt är det viktigt att anpassa din resväska efter din resa. En sak som är bra att ta med sig på resan är en egen uppblåsbar madrass. Reser man å egen hand i ett nytt land, vet man aldrig var man hamnar, eller var man ska sova för natten. En madrass kan man vika ihop och är ofta lätt att ta med sig. Eller ska du på en träningsresa, är det bra att till exempel ta med sig den egna yogamattan. Oftast vill man inte ligga och träna yoga, som man oftast gör på golvet, på en matta som någon annan har svettats på. Reser du på en skidresa är det varken en uppblåsbar madrass eller yogamatta som du behöver, då kanske du i stället behöver till exempel ett eget vallaställ så att du alltid kan valla din skidor. Läs mer här om portabla vallaställ: travelwaxer.com/sv.

Så bör man packa för utlandsflytten

23 nov 2018

Om det är dags att flytta utomlands är det många saker att tänka på. Du ska ordna med bostad, du ska ordna arbete. Många arbetsförmedlingar försöker underlätta för att hitta arbeten utanför Sverige. Inom EU är det inte så svårt att hitta arbete. De flesta service som man har hemma; sjukvård som du delvis betalar via skattsedeln, liksom tandläkarvård och mödravård kan du begära att få utomlands och få betald via Försäkringskassan hemma, dock kräver Försäkringskassan att du bor i Sverige största delen av året för att fortfarande kunna åtnjuta rättigheterna som du har via Försäkringskassan och att du fortfarande betalar skatt hemma.

Flytta utanför EU kräver visum

Ska du flytta till något land utanför EU, till exempel till USA, kommer du att behöva släppa de flesta rättigheter som du har i Sverige. Du kanske ska flytta på grund av arbete?Dt har blivit allt svårare att flytta till USA. Endast om du kan bevisa att du har ett arbete, kan du få flytta dit och bo så länge som du har garanterad anställning. Har du då din arbetsgivare hemma i Sverige som sänder dig till utlandet är det bra mycket lättare att kunna flytta till exempelvis USA. Som turist får du inresetillstånd, som heter ESTA och som du som turist kan fylla i, på nätet. Du får då stanna i 3 månader innan du blir tvungen att återvända hem igen.

Ska du däremot stanna för att arbeta, måsta du få ett arbetsvisum. Ska du arbeta för ett svenskt företag, brukar de göra det åt dig, vilket underlättar än om du skulle ansöka om ett sådant på egen hand. Då ansöker de enligt standard för H-1B och kravet för att bli beviljad en sådan sak är att du innehar en specialistkompetens som inte kan fyllas på den amerikanska arbetsmarknaden.

Skicka bagage med flyg

När alla papper är i ordning och du har fått uppehållstillstånd och arbetsvisum, kan det vara viktigt att packa dina saker på rätta sättet. Ska du sända ditt bagage bör du göra det antingen via fartygsfrakt, eller flygfrakt. Fartygsfrakten kan ta flera månader innan det kommer fram. Har du inte bråttom, kan vi rekommendera den frakten. Då kan du packa i hela tunnor, om du så önskar. Du kan sända möbler och skrymmande saker, om du så önskar. Svårare med skrymmande saker är det om du sänder via flyg. Då är det desto viktigare att du packar på rätt sätt för att kunna sända det med flyget. Läs mer här.

Produkter som gör resan säkrare

14 nov 2018

Oavsett var resan bär av bör du fundera över din resesäkerhet. Med andra ord om du har packat ner saker och dokument som gör resan säkrare. Exempel på produkter inom kategorin resesäkerhet är:

Kombinationslås

Ett hänglås kan användas på en rad ställen och vid olika tillfällen under resan. Välj ett kombinationslås så slipper du risken att tappa bort nyckeln. Dessutom kan du låsa låset och låta någon annan låsa upp det bara du nämner koden. Lås dörrar, cyklar, väskor…

Första hjälpen kudde

Kanske den absolut viktigaste saken att välja gällande resesäkerhet. Hur stor den ska vara och vad den därmed kan rymma beror lite på hur långt du tänkt att resa. Men har du möjlighet så köp en av de lite större modellerna. Att snåla på säkerheten är knappast en rekommendation.

Överlevnadskit till skogen

Ett kit som består av en visselpipa, en kompass, en tändsticksask samt ett eldstål. Kommer du bort i skogen kan du på detta sätt lättare orientera dig, göra upp eld för att hålla dig varm och påkalla uppmärksamhet. Visselpipan är vattenresistent och det är i denna som tändstickorna förvaras. Hela kitet kan hängas runt halsen vilket gör att du har med dig säkerheten var du än går.

RFID-blocker

Dagens betal- och kreditkort har mycket ofta ”blipp-funktion” vilket gör att kortet bara behöver hållas mot betalningsterminalen för att pengarna ska dras. Men detta har även skapat en ny sorts brott där bedragare scannar av kortet med hjälp av speciella scanners. Genom att ha korten i ett tunt scanningssäkert fodral går däremot inte detta att genomföras.

Låsmekanism till dörrar utan lås

Den är enkelt konstruerad men skapar en genialisk lösning. Haka fast konstruktionen på dörrens bläck och sedan runt handtaget. På detta sätt går det inte att vrida om handtaget utifrån. Skapa ett lås på en dörr som inte har ett lås helt enkelt.

Rörelselarm

Resesäkerhet handlar mycket ofta om att minska risken för stöld och ett rörelselarm är därmed ett ”måste”. Larmet är inte större än en nyckelbricka och kan fästas på väskan, datorn, mobilen eller vad som helst. Så länge den ligger helt still händer inte något. Men om den förflyttas kommer den att låta samt skicka en signal till mobilen som därmed även larmar. Perfekt för att kunna slappna av lite och sova på offentliga platser så som flygplats eller tågstation.

Djungelolja / myggmedel

Ska du till tropikerna, eller någon annanstans det finns mygg, så bör myggmedel packas ner. I vissa fall går det att köpa på plats men varför chansa?

← Äldre inlägg