Ta körkort för en perfekt semester

Många väljer bort flyget idag och man gör det av etiska skäl och inte av ekonomiska. Tvärtom - att flyga idag är det billigaste sättet att resa. Hade du sagt till någon för tio år sedan att denne skulle kunna flyga till New York, Thailand, Shanghai eller Las Vegas för under 10.000 kronor - tur och retur - så hade denne förmodligen ringt efter en tid på akutpsyk till dig. Idag kan du snarare flyga till dessa destinationer för halva den summan.

Det är också det som är problemet. Idag är det så billigt att flyga att antalet flygningar ökat markant och att detta i sin tur har medfört att vår miljö tagit en enorm skada. Varje flygning som äger rum skadar vår miljö enormt. Ord som kanske är lättare att förstå om vi ger ett konkret exempel. En flygning till Thailand släpper ut lika mycket koldioxid som om du skulle åka bil i 1500 mil. Det innebär att du rent konkret skulle kunna åka bil från Malmö till Kapstaden - och ändå har lite mer än 100 mil kvar att resa runt med.

Ändå räknas bilen som den stora boven i dramat om vår globala uppvärmning. Sa någon någonting om äpplen och päron och skillnaden dem emellan? Det är naturligtvis inte optimalt att åka omkring i en bil heller - men om man jämför med flyget så är det ingen tvekan: släpp handbromsen i sommar och semestra på fyra hjul. Sverige har väldigt mycket att bjuda på.

För dig som saknar körkort så är det således dags att agera och ta den rosa lappen. Hinner du verkligen innan sommaren? Det är klart attd u gör - åtminstone om du anmäler dig till en intensivkurs.

Genomföra en intensivkurs i Stockholm eller i en mindre stad?

En intensivkurs innebär en komprimerad körkortsutbildning där man inom loppet av en- till två veckor skaffar sig tillräckligt med kunskaper för att klara av alla moment som krävs för att ta körkort. Man studerar teori under dagen och kombinerar detta med några körlektioner - allt eftersom så har man också körprov, risketta och teoriprov inbokat. Det är en påfallande hög procent som klarar av att ta sitt körkort - även de som aldrig kört bil förut - under en intensivkurs.

En sådan går att boka i olika städer. Vissa väljer bort en intensivkurs i Stockholm då man anser sig ha bättre möjlighet i en mindre stad. Det är delvis sant. Kör du upp i en mindre stad så kan den mindre trafiken där ge dig bättre chanser att klara av körkortet. Men, det kan också handla om en björntjänst.

Förenklat: klarar du av att av bil i Stockholm så klarar du av att köra var som helst. Anmäler du dig till en intensivkurs i en mindre stad - men bor i Stockholm - så kommer det att ta tid för dig att hitta rätt tempo. Valet är naturligtvis fritt, men vi skulle definitivt säga att det är bättre att ta tjuren vid hornen direkt och lära sig att köra bil i Stockholm. Info om priser mm finns att hitta här för den som är intresserad.

Oavsett vilket. Se till att njuta av vår svenska sommar. Det finns väldigt många fina städer, platser och attraktioner i vårt avlånga land. Se den fantastiska naturen och bli hänförd över vilken ynnest det är att leva i land med så många olika sidor. Man behöver defintivt inte åka till andra sidan jorden för att hämta vatten. Att se Sverige via bilen är en upplevelse det också.

2 May 2018