Så packar du lätt inför resan

Ska du på resa, då är du bara att gratulera! Den som ger sig ut på resa, ser till att få nya insikter, nya erfarenheter och upplevelser. Att resa är att lära sig något nytt. Det som också är bra med en resa är ofta den att man lär sig uppskatta det som finns hemma. Många som endast ser det som finns i Sverige utan att lära känna andra kulturer och samhällen, lär sig aldrig att uppskatta allt som är bra med vårt land.

Inte värt att resa på charter

Här menar vi inte att de nya insikterna riktigt infaller om man endast ger sig ut på charterresor, som endast är ett relativt ytligt sätt att resa på. Man kommer inte nära ortsbefolkningen, utan reser bara tillsammans med likasinnade, och bor på ett inhägnat hotellområde och kanske inte lämnar platsen överhuvudtaget. För att lära känna en ny kultur, bör man alltid försöka prata med dem som bor i landet, helst komma hem till någon av dem och se hur de lever och bor. Först då lär man känna en annan kultur. För att komma till ett sådant möte med andra människor innebär det oftast att man bör ta sig runt på egen hand, absolut inte resa på en charterresa. Reser man ensam, till exempel, och tar sig runt på egen hand, ordnar själv med hotell eller vandrarhem, och äter där ortsborna äter, kommer man närmare invånarna där man reser. På så sätt lär man känna andra länders kultur.

Så bör du packa din resväska

Ska du resa långt är det viktigt att anpassa din resväska efter din resa. En sak som är bra att ta med sig på resan är en egen uppblåsbar madrass. Reser man å egen hand i ett nytt land, vet man aldrig var man hamnar, eller var man ska sova för natten. En madrass kan man vika ihop och är ofta lätt att ta med sig. Eller ska du på en träningsresa, är det bra att till exempel ta med sig den egna yogamattan. Oftast vill man inte ligga och träna yoga, som man oftast gör på golvet, på en matta som någon annan har svettats på. Reser du på en skidresa är det varken en uppblåsbar madrass eller yogamatta som du behöver, då kanske du i stället behöver till exempel ett eget vallaställ så att du alltid kan valla din skidor.

20 May 2019