Resa till Kattegatt

Tycker ni om vacker natur, gyllene sanddyner och nordiskt ljus? I så fall kan en resa till Kattegatt passa bra. Här kommer några praktiska och smarta restips.

Kattegatt kallas det havsområde som ligger utanför södra delen av Sveriges västkust och som sträcker sig ända bort till Danmark. I danska Skagen möter Kattegatt Skagerack och det uppstår dramatik och ett alldeles speciellt och otroligt vackert ljus. Det är lätt att förstå varför konstnärer i flera hundra år har lockats till Kattegatt och Skagen.

Vill man själv uppleva naturen och det fantastiska ljuset kan man enkelt resa till Kattegatt och Skagen med hjälp av tåg, buss, bil och färja. Det finns också flera resebolag som anordnar resor till Kattegatt och Skagen och där allt ingår i priset. Då slipper man själv ordna med boende och mat och man kan lugnt luta sig tillbaka och bara njuta av resan.

Fördelen med att resa med en researrangör till Kattegatt och Skagen

Fördelen med att resa till Kattegatt och Skagen med ett resebolag är att man får ut mesta möjliga av resan. Man reser med en bekväm och modern buss genom det vackra svenska landskapet och gör stopp på vägen för mat och fika. Bussen rullar sedan på färjan som styr ut på Kattegatt. Under resan över till Skagen kan man njuta av både god mat och vacker utsikt.

På Skagen blir man sedan guidad till de mest vackra platserna och får även besöka Skagenmuseet för att se på några av de fantastiska alster som har skapats genom åren. Att resa med en researrangör till Kattegatt och Skagen blir många gånger billigare än om man själv sätter ihop en resa och tar bilen.

23 Jul 2022