Resa från Uppsala till Stockholm

Uppsala och Stockholm är förhållandevis tätt sammanlänkade. Alternativen för den som vill ta sig mellan städerna är många. Om man inte vill hyra buss, kan man ta tåget. Om man inte vill ta bilen, kan man ta en (dyr) taxi. Alternativen är helt enkelt många, och vid ett givet tillfälle kan ett alternativ passa bättre än det andra. För att kunna välja det transportalternativ som passar en bäst är det bra att känna till vad som finns. 

Hyra buss

Att hyra buss i Uppsala är kanske inte något man gör varje dag. Om ni däremot är en större grupp människor, som kanske har flera ärenden i och utanför Stockholm, kan det vara det bästa alternativet att helt enkelt hyra en buss. Är man många som ska åka med behöver det inte vara särskilt dyrt heller. I Uppsala finns dessutom flera företag som sysslar med detta. För att pressa priserna kan det vara en idé att höra av dig till flera aktörer för att se vilket bolag som kan ge dig det bästa priset. Glöm dock inte att inte bara se till priset. Ta även referenser på de olika bolagen innan du anlitar någon. Vill du läsa mer om hyrbussar i Uppsala kan du läsa: www.hyrabussuppsala.se.

Tåg

På senare år har det blivit enkelt att ta sig mellan Stockholm och Uppsala med tåg. Till exempel kan man åka med SJ och komma fram på en halvtimme. Ett annat alternativ är att åka med SL:s pendeltåg, som dock tar lite längre tid (men som normalt också är billigare). 

Det finns flera fördelar med att åka tåg. Det är miljövänligt, samtidigt som det går fort och smidigt. Jämför man det med att ta bilen finns fördelen att du kan sitta och jobba, titta på film eller spela brädspel under färden. 

Bil

Hur lång tid det tar att åka mellan Uppsala och Stockholm beror i hög grad på rådande trafik. Under goda förhållanden behöver det inte ta mer än 50 minuter att ta sig mellan de olika städerna. Under lite sämre förhållanden kan det dock ta över en och en halv timme innan du är framme i huvudstaden. Ska du ta bilen är det viktigt att se till att planera resan ordentligt. Om du vet med dig att du kommer åka under rusningstid, bör du ha goda marginaler. Risken är helt enkelt stor att du kommer fram något senare än planerat. 

Buss

Tidigare i den här texten tog vi upp att du kan hyra buss, vilket kan lämpa sig väl om man är ett större sällskap som ska åka. Är man däremot bara en eller två personer är det betydligt bättre att välja något av de andra alternativen. Ett exempel på det är att köpa en bussbiljett. I vissa fall är det billigare än tåget, och kan vara ett bra alternativ om tåget är fullbokat. 

13 Jan 2018