Njut av en hemester i naturen

Ibland är det skönt att bara stanna hemma i fina Sverige när man är ledig. Slippa stress och långa resor. Lata dagar eller full aktivitet för hela för hela familjen. Det är bara att välja!

Många väljer att åka till de stora städerna eller de mest kända turistorterna. Men Sverige kan erbjuda så mycket mer än man tror. Som till exempel en tur till vackra Bollnäs i Gävleborgs län. Här finns upplevelser både för den som vill vandra, åka skidor, besöka historiska platser eller uppleva naturen från hästrygg. Det spelar ingen roll vilken årstid man vill åka. Bollnäs levererar äventyr året runt. Kanske har du hört talas om författaren Olle Svensson? Olles stuga ligger strax utanför orten, så varför inte ta en tur?

Naturens skönhet

En populär semesteraktivitet är vandring. Det är många som bara längtar efter att ta sig ut i skog och mark. Här finns allt från korta leder till vandringar på 16 mil. Den längsta kallas Hälsingeleden och går mellan Mosjön och Los och det finns många fina platser att ta en paus på. På vissa sträckor finns vindskydd och övernattningsstugor. Har man tält är det en fördel då man lättare kan slå sig ner när man känner att man fått nog med steg i benen. Tycker man om att vara ute i naturen men inte att vandra, då finns det också massor av aktiviteter. Välj mellan saker som att cykla, fiska eller besöka kulturminnen. Men även att åka slalom eller längdskidor på vintern kan vara en idé. Många djurvänner uppskattar att få uppleva naturen till häst under de varmare månaderna. Har man barn som tröttnat på att vara ute naturen kan man alltid ta en dag på Buspalatset. Där kan barnen få springa av sig och välja mellan massor av roliga lek äventyr. Tycker man om att handla gammalt och nytt finns både mysiga gårdsbutiker, loppisar och antikaffärer.

Att leva och bo i Bollnäs

Gillar man aktiviteter är Bollnäs inte bara vackert utan en fantastisk plats att bo på. Det finns möjligheter för många yrkeskategorier som exempelvis lärare, turistguide, elektriker, eller varför inte satsa på att bli egenföretagare i Bollnäs? För barnen finns grundskola och fristående gymnasium. Barn som vill kombinera sin gymnasietid med studier och idrott har även möjlighet till det. Det finns även ett idrottsgymnasium för elever med funktionsnedsättningar. Med andra ord, Bollnäs har massor att erbjuda oavsett om man kommer på semester eller om man vill stanna.

16 Jul 2020