Köp begagnad bil hos bilhandlare i Göteborg

Det är enklare och tryggare att köpa begagnad bil hos bilhandlare i Göteborg, än att leta i privatannonser. Man får seriös hjälp och även en viss garanti.

Ella var lycklig. Hon hade fått sitt första jobb. Nu behövde hon bara en bil för att kunna ta sig fram och tillbaka till jobbet. Körkort hade hon sedan några år tillbaka, så det var i alla fall klart. Men skulle hon köpa av privatperson eller gå till en bilhandlare?

Det var väl ändå så att man kunde få en bil lite billigare om man handlade privat? Då slapp man ju den där mellankostnaden som bilhandlaren tar ut. Hon började titta på annonser och engagerade sin pappa till hjälp. Han var väl inte direkt någon bilexpert men kunde i alla fall lite mer än hon själv.

Säkrare köp hos bilhandlare

Ella och hennes pappa åkte runt till olika orter i närheten av Göteborg de närmaste veckorna. Problemet var att säljarna tenderade att försköna bilden av bilens kvalitet i annonserna. Vissa säljare verkade också ganska besvärade när de insåg att pappan var med. Det skulle inte bli lika lätt att sälja in bilen som dom hade tänkt.

Efter ett tag började de tänka om. Hos en bilhandlare skulle de vara mer säkra på att få en bra bil i önskad prisklass. Och mycket riktigt, redan på första stället fick de napp. De hittade en begagnad bil som var kvalitetskontrollerad av bilfirman. Man fick till och med en viss garanti under kort tid. Ella var nöjd.

13 Jul 2022