Husvagnssemester – 10 tips

Det finns många hacks och smarta lösningar för den som ska semestra med husvagn. Några kan du läsa här, husvagnssemester – 10 tips.

  1. Packa smart

Innan man ger sig iväg på sin husvagnssemester måste man givetvis packa. Det är bra att tänka på att man kommer att leva på en väldigt begränsad yta och därför inte packa för mycket. Gör en lista på det allra nödvändigaste och lämna resten hemma.

  1. Bestäm rutten

Det kan vara smart att bestämma vilken rutt man ska ta i förväg. Vilken är destinationen och var efter vägen passar det bra att göra stopp? Det kommer flyta på bättre om man har en bra plan.

  1. Kolla upp vädret

Även om man inte kan påverka vilket väder det kommer att bli kan det vara bra att vara förberedd.

  1. Ta med något att göra

Under resans gång eller dom kvällar när regnet vräker ner kan det vara bra att ha något med sig som man kan pyssla med. En virkning, stockning, en korsordstidning, en bok, några spel eller vad man nu föredrar att roa sig med.

  1. Glöm inte grillen

Grillat hör den svenska sommaren till och ska man iväg på husvagnssemester är det ett måste att ha med sig en grill. Dessutom underlättar det matlagningen då en kan sköta grillen utomhus medan den andra förbereder resten i det ofta väldigt lilla köket.

  1. Boka camping i tid

Har man bestämt en speciell destination kan det vara bra att boka campingen i förväg, så att man inte kommer fram och inte får någon plats. Detta gäller i allra helt dom fall där man vet att den tänka campingen är populär och välbesökt. 

  1. Köp eller låna en GPS

En gammal kartbok i all ära men en riktigt bra GPS kommer underlätta enormt för den som ska iväg på husvagnssemester. Att köra fel och försöka vända med en husvagn är inte det lättaste och med en GPS blir det oftast rätt väg redan från början.

  1. Kör inte för långa sträckor

Även om man vill komma fram till slutdestinationen så snart som möjligt är det viktigt att inte kör för långa sträckor åt gången. Semestertrafiken kan vara tung och med en husvagn bör man anpassa hastigheten. Ta många pauser för att sträcka på benen och andas lite frisk luft. Och ta hellre en in en natt extra på någon camping istället för att sträckköra.

  1. Införskaffa ett förtält

Många tror att det går lika bra att semestra utan förtält, vilket det kanske gör för många, men det ger också otroligt mycket extra plats. Är man en hel familj kan man förvara barnvagnar, cyklar, leksaker och annat som tar plats där ute. Det ger dessutom en rymlig matplats med tak över huvudet, där man kan spendera tid även om det regnar.

  1. Gör regelbundna kontroller

Sist men inte minst ska man såklart kontrollera både bil och husvagn innan man ger sig av, och med fördel göra det några gånger även under resans gång för att inte riskera oväntade överraskningar.

Om du tröttnat på din husvagn och vill sälja den, besök www.säljahusvagn.se

25 Feb 2020