Hur packar man hudvårdsprodukter på bästa sätt?

Du ska ut och resa och undrar hur i hela friden du ska få plats med dina hudvårdskrämer, peelingen och ditt nya oslagbara serum? Till att börja med ska du veta att du tänker helt rätt - klart att krämerna ska med! Många gör misstaget att lämna sina hudvårdsprodukter hemma men du som har ett jobb med många resdagar behöver verkligen ta med dina hudfixare i väskan!

Under resor behöver huden ofta extra hjälp för att behålla sin fukt och lyster. Flygplatser, tåg och bussar tillhör de mest ansträngande miljöer som finns för din hy. Efter en längre flygresa har inte bara du utan också din hy god lust att bara vara ute i friska luften ett par timmar. Tyvärr är det sällan genomförbart. Arbetsresor brukar innehålla tätt bokade möten, så mycket som möjligt ska hinnas med på kort tid och ofta kan du inte heller helt styra maten så du får hänga med i den kost som andra har bestämt. På kvällen kanske det är dags för en eller ett par glas öl eller vin med kollegorna eller dina nya samarbetspartners.

Här har vi på kort tid radat upp några riktiga utmaningar för din hy. Stress, dålig luft, onyttig mat och alkohol innebär alla påfrestningar för din hud. Rökning ska vi inte ens tala om!

Praktiska reseförpackningar löser problemet

Många hudvårdsprodukter är i sig små men på tok för stora för att ta med sig i handbagaget på flyget. Många glömmer bort flygets säkerhetsregler och tvingas kasta fina produkter i säkerhetskontrollen på väg in i gaten. Kolla vilka regler som gäller för din flygning och ta sen med dina bästa hudvårdsprodukter i smarta små reseförpackningar, enkla varianter finns i vanliga butiker eller i lite elegantare utformningar bland de finare märkena som Decleor till exempel.

Ska du vara borta under en längre tid är det förstås fritt fram att packa dina hudvårdsprodukter i den stora väskan som du plastar in. För säkerhets skull kan det vara smart att packa ner flaskor och burkar en och en i plastpåsarna.

Bäst är förstås att använda plastförpackningar och burkar som är lite töjbara i konstruktionen, alltså förpackningar till krämer och peeling som inte lätt går sönder av stötar. Har du glasförpackningar kan det vara klokt att byta ut dem just under resan. Hinner du inte skaffa säkrare förpackningar går det ofta bra att rulla in glasflaskor och glasburkar i plagg som skyddar mot stötar och lägg sen “klädrullarna” i mitten av väskan så att glaset får ett extra skydd av packningen runt omkring i väskan.

11 Mar 2017