Gör dig kvitt håret innan semestern

Vi lever ett samhälle som ställer höga krav på hur vi ser ut. Det skapar komplex och det handlar i många fall om orealistiska bilder på muskler, på minimalt med fett, på klädsel och på att personliga egenheter - en glugg mellan tänderna exempelvis - ska korrigeras för ett mer strömlinjeformat utseende. Tråkigt, men tyvärr inte mycket att göra någonting.

Så länge vi matas med bilder av perfekta kroppar, kritvita tänder och underbara personligheter i tv-serier, i filmer, på reklam och i tidningar så kommer vi att fortsätta leva efter de normer som alla dessa saker bidrar till. Det är i sak fel - men det finns även guldkorn.

Det kanske inte är så himla dumt att träna för att se bättre ut då man på köpet blir mer välmående, det kanske inte är så dumt att se över sin kost i syfte att gå ner i vikt då det minskar risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar, de vita tänderna i reklamen kanske är en br målbild då det leder till ökad tandborstning och därmed också en bättre munhälsa.

Mycket ont finns i den osunda utseendefixeringen, men man måste vara nyanserad nog för att även peka på fördelarna.

Generande hårväxt - ett problem för båda könen

En fråga som gäller både man och kvinna handlar om hårväxt. För mannen så är det - till en viss del - naturligt och ingenting att skämmas för. Har man hår på armarna, på benen, på magen och bröstet så kan det vara kvar. Börjar däremot håret kommer på ryggen så närmar man sig den kritiska zon där kvinnor befinner sig - oavsett var deras hårväxt visar sig.

För en kvinna kan naturligt hår på magen, vid bikinilinjen, på benen, på överläppen och så vidare skapa stora komplex och då man heller inte kan raka eller vaxa bort det för en permanent effekt så har man problem.

Problem som kan förvandla sommaren och den mer lättklädda klädseln där till en ren mardröm. Men, det finns en lösning som fungerar. För rätt kandidat är en hårborttagning med laser den ultimata lösningen på problemet med generande hårväxt.

Hårborttagning med laser erbjuds i Stockholm

Vad är då en hårborttagning med laser och hur vet jag att jag ä rätt kandidat? Det handlar om en behandling där man med hjälp av laserstrålar bränner bort håret från kroppen. Man går djupt ner och med ett rött sken så kan man bränna bort enskilda hårsäckar permanent. Normalt så krävs mellan 3-7 behandlingar innan problemet är borta. Det som dock ska tilläggas är att en hårborttagning med laser kräver vila. Håret måste befinna sig i en aktiv fas innan det kan brännas bort.

Beroende på område, hårväxt, hårtyp och hur mycket hår det handlar om så kan en vilotid - mellan varje behandling - på fyra till tio veckor krävas. Det gör att man lämpligen ska utföra en hårborttagning med laser under vintern ifall man vill vara hårfri till sommaren.

Rätt kandidat då? Ja, besöker du som mörkhyad en klinik i Stockholm så kommer du att rekommenderas andra lösningar. Detsamma om du har ljust hår och ett mörkare pigment. Även en person som har stora tatueringar på sin kropp kommer att bedömas som en sämre kandidat.

Däremot så kommer en person med ljust pigment och mörkt hår att bli bedömd som en idealisk patient. Den kombinationen är nämligen den ultimata för ett lyckat resultat med just denna specifika behandling i syfte att - på ett permanent sätt - bli av med oönskat hår från kroppen.

Mer info om denna hårborttagninsteknik finns att hitta här.

13 Jun 2018