Från dörr till dörr med flyttfirma

Det vanligt är att vi i Sverige i dag byter bostad några gånger under livets gång. Du som redan har gjort det några gånger vet att det är ett krävande arbete. Det tar sin tid och ork att organisera upp alla saker som du äger, packa mer dem så att de inte ska gå sönder, flytta ut sakerna, transportera dem och sen bära in i ditt nya hem och slutligen packa upp dem igen och organisera på nytt.

I dag finns många flyttfirmor som kan erbjuda dig en snabb, säker och effektiv flytt. Tiden är ofta värdfull på själva flyttdagen, många kanske inte har mer än ett dygn på sig att komma på plats.

Det första man tänker på när man hör ordet flyttfirma är kanske starka killar i slittåliga kläder som bär och kör kartonger. Det ingår naturligtvis när man köper hjälp av en flyttfirma. Men ett företag som säljer flytthjälp kan ofta erbjuda så mycket mer.

Sätt en mästare på jobbet

Har du inte tid att packa? Eller är du helt enkelt dålig på det så går det bra att få hjälp med det i dag. En del flyttfirmor har till och med packmästare som vet precis hur mormors gamla vas i kristall ska packeteras för att klara sig från dörr till dörr. Flyttfirman kan då ha med eget emballage både till vasen och till den där platt-teven som du är så rädd om. En mästare på packning vet också hur tyngden ska fördelas mellan kartongerna så att lådorna inte brister ii botten när du eller flyttpersonalen ska lyfta kartong efter kartong in och ur i flyttbilar.

En av de viktigaste sakerna är ordning och redan på flyttdagen. Med hjälp av en packmästare får du koll på hur ditt bohag snabbt kan organiseras och hur märkningen av kartongerna ska gå till. Det här hjälper självklart firmans personal, men också dig själv när du ska packa upp sen. Det är mycket lättare att börja organisera sitt nya liv i sitt nya hem om köksbesticken ligger ihop med mixern och kastrullerna i kartongerna i köket. Än om skedar, knivar och gafflar trängs med kuddfodral och badrumshanddukar i en blandad kartong i sovrummet.

Många flyttföretag kan i dag alltså erbjuda paket - både hjälp med själva flytten men dessutom också städhjälp i ditt gamla boende när du flyttat ut. Här finns många härliga timmar att spara på den viktiga flyttdagen.

7 Sep 2016