Enkelt med flyttstädning i Malmö

Bor du i Malmö och behöver hjälp med flyttstädning? Det har aldrig varit enklare att få tag på bra och billig flyttstädning i Malmö.

Att flytta är på många sätt en påfrestning. Är man inte ute i god tid och planerar och packar så kan flytten förvandlas till rena mardrömmen, med avstängd el, avsaknad av flyttbil, kompisar som lovat ställa upp men inte kommer och så vidare. Den som däremot ser till att skaffa sig koll på läget redan på ett tidigt stadium kommer att ha en betydligt behagligare resa mot det nya boendet. Då kan man i lugn och ro sköta det administrativa kring flytten som att boka flyttbil, anmäla adressändring, flytta el, bredband och telefoni och så vidare.Mycket att städa

När det städats för dåligt

Men en sak verkar de flesta ha svårt att få ihop, oavsett hur mycket tid man ägnat åt planeringen, och det är flyttstädningen. Ett av de vanligaste klagomålen som mäklare får i Malmö rör just flyttstädning: det har städats för dåligt helt enkelt. Problemet verkar vara att man inte tar flyttstädningen på allvar, eller kanske inte ens vet vad som egentligen krävs för att utföra en ordentlig flyttstädning, eller slutstädning som det också kallas. Det är nämligen något betydligt mer än att bara dammsuga och frosta av kylen.

Vilka krav finns vid en flyttstädning?

Vid en flyttstädning måste alla synliga och osynliga ytor i bostaden rengöras. Det får inte finns några spår kvar av fett, damm eller smuts. Även för en mindre bostad tar det alltså lång tid, och innebär mycket hårt arbete, att flyttstäda. Och tyvärr är det vanligtvis där skon klämmer för de som misslyckas eller struntar i flyttstädningen: det finns inte tid. Man har tömt sin bostad och är både fysiskt och i tankarna på väg till sin nya bostad för att göra fint där. Att göra fint för de som kommer efter är inte en prioritet.

Men att strunta i flyttstädningen, eller att slarva med den, är ingen bra strategi. Det finns krav, vare sig du flyttar från en hyresrätt eller en bostadsrätt, på att du måste genomföra en ordentlig flyttstädning. Vanligtvis är det uppställt i kontraktet vad som ska göras och det är lätt för den nya bostadsinnehavaren att checka av vad som gjorts och inte gjorts.

Anlita flyttstädning i Malmö

Om du inte städat ordentligt blir du tvungen att bekosta en ny städning, något som så klart känns som en onödig kostnad. Därför kan det vara klokt att göra som många andra i Malmö, och helt enkelt ta hjälp med flyttstädningen från början. Genom att köpa flyttstädning från en städfirma kan du vara säker på att din bostad blir städad enligt konstens alla regler och att alla krav blir uppfyllda.

Det finns många städföretag i Malmö som erbjuder hjälp med flyttstädning. Konkurrensen är sund och priserna låga. Och med RUT-avdraget blir priset för en normalstor trea i centrala Malmö sällan mer än ett par tusenlappar. En mycket rimlig kostnad för att spara tid och kraft vid flytten och slippa bekymra dig över städningen.

Läs mer om flyttstädning här: https://www.flyttstädningmalmö.biz

27 Sep 2019