Däckhotell ger fördelar

Att förvara däcken på däckhotell gör både att du slipper förvara dem hemma och att du slipper lasta dem i och ur bilen varje gång det är dags att byta däck.

När man blir äldre så är det mycket som kan börja kännas jobbigt. Tyvärr även sånt som man gjort utan större problem tidigare i livet. Det kan kännas trist att inse att man börjar bli gammal och inte klarar av allt själv längre.

Lars hade alltid varit sån att han fixat saker själv. Varför slänga ut pengar på sånt han själv kunde göra liksom. Till exempel så hade han alltid bytt däck på bilarna själv, både hans egen och den som hans hustru hade kört. Nu fanns inte hon kvar längre, och därmed var det bara en bil som han behövde byta däck på.

För äldre är däckhotell en lisa

Men ryggen klarade inte jobbet längre. Det hade tagit emot, men han hade blivit tvungen att erkänna det. Länge hade han tyckt att dottern kunde fixa däckbytet åt honom. Han hade ju trots allt lärt upp henne. Men hon hade för mycket med sitt eget och bodde dessutom en bit bort.

Så han hade sett sig tvungen att låta en däckfirma göra jobbet. När mekanikerna där såg honom komma med däcken i skuffen, så tipsade de honom om att de hade däckhotell. Då skulle han inte behöva förvara däcken själv och lasta dem i och ur bilen varje gång det var dags. “Ja”, tänkte han, “de är väl bara att acceptera ytterligare ett nederlag, men det ska faktiskt bli skönt.”

21 Oct 2022