Bussresa bästa sättet om man är många

Det är dags att planera för sommarens semestrar. Är det dags att åka utomlands, eller vill du ”hemestra” vilket innebär att du firar din semester hemma; man har skapat ett nytt ord av orden ”hemma” och ”semester” till ”hemester”. Under förra året ökade ”hemestrarna” då allt fler välde att fira sin semester i Sverige. Det var dyrt att åka utomlands, dessutom är det allt fler som har blivit miljövänliga och tänker allt mer på vad var och en gör för avtryck på miljön.

Detta är milljövänligaste resesättet

Den största miljöboven är flyget, och därför väljer man bort långa distanser som innebär flygresor fram och tillbaka. Efter flyget är det den egna bilen som miljöboven. Efter bilen är det båten och färjorna som gör betydliga avtryck på miljön. Efter det kommer de gemensamma transporterna vilka är bra mycket bättre än bilarna medan de mest miljövänliga sätten att resa är med tåg. Inget slår tågen som miljövänligt tranportmedel. Tyvärr är det inte alla mål man når med tåget som färdmedel. Ska man åka tåg gäller det att ha städerna som mål. Och då kommer man bara till den station som tåget stannar till vid.

Varför inte hyra buss när man är många?

Vill man resa runt och dessutom är ett sällskap som vill hålla ihop är det bland det bästa alternativet att hyra en buss och komma till alla de platser som man önskar besöka på det sättet. Då är det möjligt på ett mer ekonomiskt sätt komma till de olika platser som man önskar utan att det kostar skjortan. Framför allt om man ska åka från någon stad som inte har de många transportmedlen som till exempel Stockholm, Göteborg eller Malmö har. Ska man åka från Västerås och till exempel vill åka norrut och göra en fjällvandring och man är ett sällskap på 25 personer är det mest ekonomiska att hyra en buss för att komma så nära fjällen, till exempel vid Abisko. Då kanske man gör en fjällvandring på fyra dagar och den femte reser man hem igen.

Stanna när ni vill och åk hem när ni vill

Vill man däremot åka söderut och vill åka till Öland och åka via Norrköping, Västervik, Oskarshamn, Kalmar och vill campa på Öland, och sedan återvända via Vimmerby, Linköping, Motala, Örebro och Arboga. Vill man se alla dessa svenska städer och är så många då är det mycket mer praktiskt och ekonomiskt att hyra buss. På det sättet ser man och upplever man mer än att åka tåg. Vill man kan man stanna till i de olika städerna och är fri att åka vidare när man så önskar. En buss ger en helt annan frihet både vad gäller transporter och stopp på vägen.

13 Apr 2018